2024-04-22
呢間半島酒店嘅日本料理平日吧枱都係爆滿。食材固然高質素,估唔到連甜品都咁有誠意!✨青柳貝.螢光魷魚青柳貝口感彈牙。感覺上呢日食到嘅螢光魷魚特別新鮮。配醃青瓜味道清新開胃。✨富山白蝦.水果番茄.龍蝦膏白蝦味道甘甜,配搭清新嘅番茄同埋濃郁嘅龍蝦膏,味道豐富有層次。✨慢煮帆立貝帆立貝鮮甜彈牙,加上蛋黃醬、牛油果、芫茜、黑松露、昆布,味道溫和清新。🍣壽司真羽太✨金目鯛春子鯛.烏魚子✨中拖羅真羽太肥美鮮味。我特別鐘意中拖羅啱啱好嘅油分。✨梭子魚.京都味噌豆腐梭子魚燒得好香,魚皮有脆脆地嘅感覺。味噌豆腐口感香滑,味道溫和淡雅。✨鰹魚厚切嘅鰹魚好肥美。配清新嘅山藥好夾。✨笛鯛笛鯛嘅肉特別嫩。自家製嘅醬油唔會太鹹。🍣壽司牡丹蝦✨大拖羅鯖魚✨海膽牡丹蝦大隻特別鮮甜。鯖魚配白昆布係經典組合。滿滿馬糞海膽令人特別滿足。✨玉子奶凍狀並非傳統江戶前玉子燒。✨野鴿清湯味道類似雞精,多少少蔬菜甜味。感覺好補好滋潤。✨腐皮配京都豆乳✨蜜瓜✨草莓✨紫蘇花啫喱配青提子沙冰✨芝士蛋糕配抹茶吉士✨芝麻朱古力估唔到甜品會咁出色!腐皮配京都豆乳係佢地嘅招牌菜。京都豆乳幼滑而且清甜淡雅。盛盒裏面係時令四式甜品,又靚又好味。芝麻朱古
✨青柳貝.螢光魷魚
✨富山白蝦.水果番茄.龍蝦膏
✨慢煮帆立貝
🍣壽司
真羽太✨金目鯛
春子鯛.烏魚子✨中拖羅
真羽太肥美鮮味。我特別鐘意中拖羅啱啱好嘅油分。
✨梭子魚.京都味噌豆腐
✨鰹魚
厚切嘅鰹魚好肥美。配清新嘅山藥好夾。
✨笛鯛
笛鯛嘅肉特別嫩。自家製嘅醬油唔會太鹹。
🍣壽司
牡丹蝦✨大拖羅
鯖魚✨海膽
✨玉子
奶凍狀並非傳統江戶前玉子燒。
✨野鴿清湯
味道類似雞精,多少少蔬菜甜味。感覺好補好滋潤。
✨蜜瓜
✨草莓
✨紫蘇花啫喱配青提子沙冰
✨芝士蛋糕配抹茶吉士
✨芝麻朱古力
估唔到甜品會咁出色!腐皮配京都豆乳係佢地嘅招牌菜。京都豆乳幼滑而且清甜淡雅。盛盒裏面係時令四式甜品,又靚又好味。芝麻朱古力甜度啱啱好,芝麻味道好濃郁。