2023-03-09 117 瀏覽
好耐冇食過omakase喇,今次嚟左天后嘅神路,原來係餐廳剛成立一週年,當日去到都full house~ 見到師傅們都好專注咁處理緊d食材,令人有所期待😍 一個set有20品,食完好飽足!✨愛媛縣鰻魚苗·北海道小貝柱 - 第一次食鰻魚苗,口感似蒟蒻幾爽口,個汁酸酸甜甜好開胃✨三重縣泥障烏賊 - 師傅加左少少烏梅子粉,令味道更出✨千葉勝浦地金目鯛 - 魚身幾厚切,口感好實在✨愛媛縣石垣鯛·酒盜醬油漬 - 幾有驚喜,調味剛剛好,令鮮味更濃厚✨大阪灣鳥貝 - 造型幾吸睛,食落鮮甜彈牙✨淡路島鯖魚卷 - 有誠意之作,面頭仲加左檸檬皮屑,感覺幾refreshing✨長崎縣小長井蘋果木煙燻蠔 - 煙燻味好出,第一次食煙燻過嘅蠔,幾特別而不失鮮味✨北海道縞蝦 - 用左昆布漬醃兩日熟成,非常鮮甜✨長崎縣紅瞳赤鯥 - 肉身爽口,用料係高質嘅✨北海鰻鱈魚白子昆布燒 - 第一次食燒過嘅白子,帶著昆布香,同平時食嘅唔同,但幾過癮👍✨雲丹海膽 - 望住佢即場整真係無得頂,好靚好新鮮✨佐渡子持烏賊 - 幾鍾意佢個口感好爽好滑✨福井中拖 - 油份幾足,鮮味停留喺口中好正✨福井赤身 - 醬油漬赤身,醃得剛剛好✨福井大

✨三重縣泥障烏賊 - 師傅加左少少烏梅子粉,令味道更出
✨千葉勝浦地金目鯛 - 魚身幾厚切,口感好實在

✨大阪灣鳥貝 - 造型幾吸睛,食落鮮甜彈牙
✨北海道縞蝦 - 用左昆布漬醃兩日熟成,非常鮮甜

✨長崎縣紅瞳赤鯥 - 肉身爽口,用料係高質嘅
✨雲丹海膽 - 望住佢即場整真係無得頂,好靚好新鮮

✨佐渡子持烏賊 - 幾鍾意佢個口感好爽好滑

✨福井中拖 - 油份幾足,鮮味停留喺口中好正
✨福井赤身 - 醬油漬赤身,醃得剛剛好
✨福井大拖 - 入口即溶,油脂好香

✨千葉縣黑鮑魚 - 面頭用左鮑魚干醬,味道好濃郁

✨北海道鮟康魚肝 - 用左白酒啤梨蓉點綴,平衡返個魚肝味

✨長崎对馬穴子 - 口感滑身,好易入口
✨玉子燒 - 甜甜地,口感好鬆軟,好似食緊蛋糕咁🤤
✨魚味噌 - 第一次飲魚味噌湯,食完sushi飲即刻暖胃好舒服

✨干飄手卷 - 師傅驚我地唔夠飽仲整左個干飄手卷俾我地,傳統要落比較多嘅wasabi, 不過wasabi係即場鮮刨,真材實料唔會嗆鼻~
✨草莓藍莓奶凍 - 唔會太甜,份量剛好👍