今日跟朋友仔睇完郭富城同楊千華做嘅「麥路人」,之後朋友說呢間「喜歡裡」嘅米線好食,咁我哋便過去幫襯下先。店鋪簡樸帶有人情味,可能我地食嘅時間早,客人不多,故老闆都有介紹一下食物,如餃子,雲吞、滷水豬肉、鹹豬肉、口水雞同埋醉雞....都是自家製造。我點了一碗酸麻辣米線🍜,配滷水豬肉、雲吞、蘿蔔、鯪魚肉、黑木耳絲&糖心蛋。首先個湯真心好味,我叫小辣又可以滿足到我想食小小辣嘅心態,味道調教剛剛好,好味過連鎖店的很多啊!雲吞足料、蘿白入味,湯都飲晒😋朋友點了一碗沙爹汁薯粉,配鯪魚肉, 蘿蔔、韮菜餃、鹵水雞翼、菠菜、水晶魚丸。朋友說蘿蔔好夠淋、韮菜餃好足料、魚丸同鯪魚都彈牙👍小食就點了醉雞&北菇蠔皇花膠2樣食物都很入味,醉雞雞肉嫩酒味夠。花膠份量多妏得夠淋,而且大大片的,很多骨膠源😍小店用心制作,食物款式多,支持☺️👍

小食就點了醉雞&北菇蠔皇花膠

小店用心制作,食物款式多,支持☺️👍
2020-09-19