2022-05-16 14 瀏覽
我哋琴日又入屯門搭輕鐵啦! 原來屯門呢邊都好多人細餐廳,我哋搭到去虹橋,一間專食烏冬配咖啡嘅小店😍呢度嘅裝修陳設,非常之有特色👺呢到既理念係將鮮味,加上咖啡風味,令咖啡味道天加提升🥰同埋呢度嘅Menu好簡單,只有幾個選擇,根據份量黎分價錢👍🏻🐚帆立貝烏冬湯底用左大量鰹魚、昆布加入廣島乾瑤柱自家熬製,清甜得來非常鮮味,偽韓仔搶住要飲,就知有幾好飲!入面仲有勁多配料,除咗有大大粒帆立貝之外,仲有竹筍、木耳、粟米同獅子狗,烏冬麵亦都好彈牙😍🦑腐皮燒魷魚烏冬燒魷魚烏冬嘅湯底,加入左一夜干魷魚,生薑同埋醬油去熬製,比起帆立貝烏冬嘅湯底再多左一種韻味😌媽媽就比較喜歡呢一款❤️配料方面就同之前嗰個一樣,主角燒魷魚笑得好香,好惹味☺️烏冬仲送咗一個前菜-明太子小立方沙律,鮮甜無比,另外仲有一個和菓子 - 鹽漬櫻葉 配紅豆果子,煙煙韌韌,都幾好食㗎😍☕️咖啡店員推介左一款好岩好地口味既咖啡,佢會好耐心咁了解左我地口味先,要揀左一款好適合既咖啡比我,飲落去好濃厚,而且帶一啲nuts 既香味,好岩我飲👍🏻用左phantom Guatemala 產既咖啡豆,煮咖啡之前,店員仲好好,先俾我哋問一問磨左嘅咖啡豆,令我地

🐚帆立貝烏冬

🦑腐皮燒魷魚烏冬

☕️咖啡
店員推介左一款好岩好地口味既咖啡,佢會好耐心咁了解左我地口味先,要揀左一款好適合既咖啡比我,飲落去好濃厚,而且帶一啲nuts 既香味,好岩我飲👍🏻用左phantom Guatemala 產既咖啡豆,煮咖啡之前,店員仲好好,先俾我哋問一問磨左嘅咖啡豆,令我地對呢隻咖啡有天深入既認識!

而家佢哋亦對於飲咖嘛同食海鮮烏冬,有一套獨特既食法,令味道層次更加提升,我地都跟住試左,真係有放大味蕾既效果,想知就下次黎試試🤪

自家製lemonade
偽韓仔勁like,我都覺得好好飲,佢地每日新鮮自己煲,飲落去咖會好甜,好fresh,想買幾罐返屋企慢慢飲添啊🥳

🍮日式焦糖布丁
最後我哋叫咗一個甜品作結,出乎意料,呢個布丁都好有驚喜,口感好豐厚,好香蛋味,係一個好高水準既布丁🤩