2021-02-21
今日同老公去佐敦,老公話想食拉麵,咁我就帶左佢去依間之前同朋友食過,我覺得係我暫時食過最好食既拉麵。叫金鶴拉麵,係佐敦mtr站行幾分鐘就到,好近。入面環境好舒服,好日本feel,但可惜未有晚市堂食,要過多幾日先有,唯有同老公叫住外賣食先。都好,雖然冇得堂食,但外賣有八折,都幾抵,下次有堂食再感受下個環境。佢地有套餐,都幾抵,仲包埋一個小食,一個飲品。佢最近新出左個軟殼蟹拉麵,我覺得依個要堂食先好食。所以黎緊過幾日可以晚市堂食再黎試下。最後外賣左3個拉麵,2個金鶴雞白湯拉麵(依個我每次黎都必食),1個黑蒜醬油拉麵金鶴d拉麵唔會因為外賣而求其,反而希望令我地外賣食到堂食既感覺,材料一d都唔馬虎,用心製作。返到屋企食仲好新鮮,d麵都仲好彈牙。佢地個金鶴雞白湯,d湯係好多隻雞煲成,精華黎,唔係味精湯底,次次都飲清。等緊外賣期間,借左個洗手間一用,冇諗過洗手間都咁用心佈置,何況食物。
佢地有套餐,都幾抵,仲包埋一個小食,一個飲品。