2023-05-29
今晚同舊同學見面,就搵左呢個落腳點晚飯傾計,無限時,多好❤️❤️前菜3小碟:個燒🍆有驚喜,燒到質感唔似食緊🍆,好入味同埋個木魚碎好夾壽司刺身🍣:超級新鮮👍🏻👍🏻👍🏻壽司師傅好用心咁將魷魚同活赤貝雕曬花,未食之前非常賞心悅目(朋友不扭唔食刺身生冷嘢都話呢碟壽司刺身新鮮好食)鮟康魚肝有「海中鵝肝」之稱,如果未試過的朋友,可以放心一試,味道同鵝肝係兩回事,呢個係完全唔腥唔臭既,好鮮好香值得一提的是,呢度既wasabi係鮮wasabi蓉,值得俾like加分👍🏻👍🏻👍🏻串燒🍢:厚牛舌芯👅x1雖然牛舌係厚切咁燒,都唔會過熟,咬落去係有爽口感日本五花腩🐷x1外脆帶鹹焦香,燒得火候啱啱好小食:燒鱈魚乾(配七味粉沙律醬)燒得香脆又唔會燶,加埋個dip sauce好特別,簡直係佐酒小食良伴主食:🐟𩶘魚湯烏冬(配野菜🥕🥬)見到個🐟湯呈奶白色就覺得要飲埋個湯😆😆👍🏻👍🏻👍🏻❤️餐具精緻特別,每位店員服務態度有禮細心,每款食物黎到都會介紹返係咩黎,又會自動為每檯客人添茶,呢點加分🫶🏻而枱上的各款調味料齊全,仲有自家品牌既辣椒粉,黎到當然記得要試試呀
壽司刺身🍣:超級新鮮👍🏻👍🏻👍🏻
串燒🍢:
厚牛舌芯👅x1
雖然牛舌係厚切咁燒,都唔會過熟,咬落去係有爽口感
日本五花腩🐷x1
外脆帶鹹焦香,燒得火候啱啱好
小食:燒鱈魚乾(配七味粉沙律醬)
主食:
🐟𩶘魚湯烏冬(配野菜🥕🥬)
見到個🐟湯呈奶白色就覺得要飲埋個湯😆😆👍🏻👍🏻👍🏻
多款刺身壽司
安康魚肝
厚牛舌串+日本五花腩
燒鱈魚乾
𩶘魚湯烏冬(配野菜)
前菜3款