2021-07-27
好多朋友都推薦我食呢間火鍋隨意門,話好正,就試下佢咩料!價錢唔平,但一上湯底就知真係足料😇消暑冬瓜瑤柱濃湯鍋 $188,上黎已經出哂煙,充滿仙氣。火鍋夠哂足料,有冬瓜、肉粒、粉絲、蝦球等等。個湯底都好好飲,夠哂濃,打邊爐之前飲咗兩碗,正。醬料配搭都夠,夠哂我揀。飲品叫左竹蔗茅根,配上呢個波波型嘅造型,打卡一流🥰牛肉揀左牛胸尖$98比較重油脂味既部分,爽口鮮味。花雕醉雞$88十分有酒味,肉質又嫩,鍾意食雞肉嘅唔好走寶。百花釀豆卜$68用左蝦滑包上豆卜,豆卜吸晒湯底嘅鮮甜,加蝦滑嘅彈牙,呢個都相當唔錯。豬頸肉 $58仲排到花花咁靚,每件肉切得唔會太厚,又唔會太薄,淥熟咗之後爽口又有豬味,唔會好韌,呢個性價比好高新鮮菜苗帶子餃 $68 4粒皮薄餡靚,菜苗好新鮮,咬落去有帶子嘅香甜難怪朋友係咁讚呢間餐廳,每一款菜式都好有水準,服務員嘅服務都好好,主動加湯收碟清潔。環境同埋設計都相當唔錯,坐得好闊落,大讚!
價錢唔平,但一上湯底就知真係足料😇
比較重油脂味既部分,爽口鮮味。
花雕醉雞$88
十分有酒味,肉質又嫩,鍾意食雞肉嘅唔好走寶。
百花釀豆卜$68
豬頸肉 $58
新鮮菜苗帶子餃 $68 4粒
皮薄餡靚,菜苗好新鮮,咬落去有帶子嘅香甜