2017-09-08 118 瀏覽
經過小店好多次,但因為中午食晏時間短, 所以每次經過想試都因為太多人而打消念頭。適逢今日突然下大雨便去試試, 前面有六檯等, 好.... 一於等,因為又走幾檯, 等左10分鐘入得。唔知係咪落雨,外賣特別多, 管理外賣個姐姐就只專包外賣了。午市既選擇可以叫套餐(A+B自選),另外也可以散叫,不過我相信如果短侐短一個鐘頭食晏連等位,都係叫套餐穩陣D。今次我地選擇左A7+B9 和 A9+B10 試試。先來兩杯豆漿 (免費包指定飲品), 味道唔會太甜。期待的生煎包上埸了,套餐一客有兩個細細地,每張檯面有個貼紙教你點食唔會燙傷, 因為外表看你會唔覺得佢好熱,以往食過D生煎包會好油好膩口,依個真係會抺走哂以前D壞感覺,咬開頂部,看到滿滿的湯汁,好清,肉餡嫩滑有肉味。 另外小籠包上場,套餐一客有兩粒又係細細粒,食法其實同生煎包一樣,咬好頂部透透熱氣,不過依個要小心咬因為皮薄好易漏哂湯汁, 其實兩個既餡料都係差唔多,味道都是一讚再來便是主食了,芝麻醬五彩冷麵,裡面有火腿,雞絲,青瓜,芝麻醬和麵條,如果計埋芝麻醬和麵條都算叫五彩既,味道一般。另一主食是炸醬拌麵,依個我唔推介了,因為太唔像樣了,肉醬味道一

先來兩杯豆漿 (免費包指定飲品), 味道唔會太甜。

另一主食是炸醬拌麵,依個我唔推介了,因為太唔像樣了,肉醬味道一般而且好"鞋",麵條是一餅餅
,點叉也叉不開,味道.....唉。

後記 : 服務態度就好一般了,需要改善。

2017-09-07
10 分鐘 (堂食)