第一次在這餐廳吃自助餐,因為有很多網友的食評推介都不錯,加上有生日優惠,所以一試。凍盤: 供應源源不絕即開生蠔有美國和澳洲兩款,size細細,唔夠肥,不過都新鮮好味。波士頓開邊龍蝦:十分多膏,唔錯。還有小龍蝦、琵琶蝦、青口、蟹蚶、白灼蝦、螺(十分甜)。海產種類算是多。魚生:三文魚、吞拿魚、立魚、鯖魚(唔肯定是否這種魚?) - 壽司只是一般,無特別!熱葷:大部份都用龍蝦做食材,可以試下。有D細龍蝦用芝士焗,不過D肉好冧,無肉,本人覺得龍蝦都是大大隻入口好味D!燒蠔:有6種不用的配料任選,個人較喜歡洋蔥煙肉及芝士。另有咖哩、燒味、越南河、龍蝦湯(無龍蝦味、唔知點解是白湯)、中湯是涼瓜豬肚排骨(好飲兼清熱)。較特別是有鵝肝,只吃少少,實在太高膽固醇啦!有4款主菜任選兩款,包括:鮑魚 - 十分細隻,味道還可以,夠冧。燕窩薑汁蛋白布甸 - 一定要吃,好好味!和牛 - 吃了燒牛肉,所以無試。比目魚 - 太冧,麻麻地。每星期有一款甜品set輪流送上,共4款。甜品種類太多以朱古力為主,不是太喜歡吃朱古力。希望這方面可以改善下!生果放在太隱蔽近門口的位置,不太覺眼。其實這餐廳size不是十分大。總括而言

凍盤: 供應源源不絕

燒蠔:有6種不用的配料任選,個人較喜歡洋蔥煙肉及芝士。

較特別是有鵝肝,只吃少少,實在太高膽固醇啦!

有4款主菜任選兩款,包括:
鮑魚 - 十分細隻,味道還可以,夠冧。
燕窩薑汁蛋白布甸 - 一定要吃,好好味!
和牛 - 吃了燒牛肉,所以無試。
比目魚 - 太冧,麻麻地。

每星期有一款甜品set輪流送上,共4款。

總括而言,既然有生日優惠(2人免1人),十分抵食,不妨一試!
2008-08-31
慶祝紀念