2012-03-06 1068 瀏覽
上星期五約左舊同學食生日飯,朋友話鳳城的蝦多士好好味,我都係第一次嚟呢度食晚飯,係openrice度睇定食咩好先,我地五個人叫左:生炒排骨好味喎,唔會太肥,好香呀!排骨大細適中,唔會有根,醬汁酸酸甜甜好開胃!海浙海浙几爽口,唔會整到碎晒,good!下面有些青瓜絲,切到好幼身好味!片皮鴨我們還叫左半隻片皮鴨添呀,係我們面前即刻片,包些青瓜,葱,醬包住一齊食,好好美呀!隻鴨唔會好肥,正呀!鳳城小炒皇這個係朋友睇到個圖好想試,所以就叫嚟試下,原來几多料的,有韮菜花,蝦干同炸芋頭片,好味,尤其芋頭片,好脆及香口,蝦干都好香白灼菜芯普普通通啦!鳳城特式炒飯這個飯好多料,好味,炒得好乾身,仲要好大碟好多的,我地好飽都食唔晒!甜品叫左好出名的蓮蓉焗奶黃布甸同高力豆沙,細的蓮蓉焗奶黃布甸原來都好大盤架!我以為好漏添,原來只係得好少蓮蓉的,好味呀!好香奶皇味又唔會好漏,正呀!高力豆沙軟綿綿都好好食!

生炒排骨
海浙
片皮鴨
鳳城小炒皇
白灼菜芯
普普通通啦!
鳳城特式炒飯

高力豆沙軟綿綿都好好食!
2012-02-17
慶祝紀念