2009-07-12
慶祝堂妹生日 AND 預祝姑姐生日1間頗狹窄既酒家,12個人坐一張大TABLE壽星女既媽媽order左1個套餐8道開餐前菜包括:素鴨、牛展、粉皮(有D辣)、萬年青(菜)、黃瓜海蜇、魚乾、鴨,排骨My favourite:素鴨、萬年青(菜)好入味!!食完所有野之後,大家都一致認為前菜係最好食火腿鴨湯好大碗,金華火腿夠味(蠻咸的),所以同湯一齊飲就絕配!東坡肉用麵粉做既皮包住1舊東坡肉,我未食D汁已經留晒落我隻手度雖然D肉就難咬左D,不過,overall都唔錯!!果然係招牌菜!!龍井蝦仁據工作人員講,D蝦係河蝦黎既。邊條河?冇人知。好彈牙又夠爽,可惜食唔到有龍井味>"<我相信撈飯食就最好不過喇三絲魚圓所謂既魚圓,其實係好似魚蛋既球狀物體,不過,好大粒,幾好食有3塊黃色既物體鋪上面,大家食完都以為係蛋,但原來係用黃豆既製成品,哈XD加埋,小棠菜同少量蝦作點綴。嘩!LEE道菜都係我推介之一!!煙薰黃魚味道麻麻地,不過都落得口。遠處已經FEEL到陣煙味正在刺激你既鼻腔神經細胞如果,唔中意食魚OR忍受唔到陣味就唔好食喇。富貴雞(其實姐係乞丐雞)冇咩特別,本人覺得乞丐雞比LEE隻富貴
1間頗狹窄既酒家,12個人坐一張大TABLE
壽星女既媽媽order左1個套餐
8道開餐前菜
My favourite:素鴨、萬年青(菜)
好入味!!食完所有野之後,大家都一致認為前菜係最好食
火腿鴨湯
好大碗,金華火腿夠味(蠻咸的),所以同湯一齊飲就絕配!
東坡肉
用麵粉做既皮包住1舊東坡肉,我未食D汁已經留晒落我隻手度
雖然D肉就難咬左D,不過,overall都唔錯!!
果然係招牌菜!!
龍井蝦仁
據工作人員講,D蝦係河蝦黎既。邊條河?冇人知。
好彈牙又夠爽,可惜食唔到有龍井味>"<
我相信撈飯食就最好不過喇
三絲魚圓
所謂既魚圓,其實係好似魚蛋既球狀物體,不過,好大粒,幾好食
煙薰黃魚
如果,唔中意食魚OR忍受唔到陣味就唔好食喇。
富貴雞(其實姐係乞丐雞)
冇咩特別,本人覺得乞丐雞比LEE隻富貴雞仲好食!!
盡可能唔好叫喇=[
炒年糕 AND 菜
雪白既年糕1D都唔甜,仲好好咬,超好食!!一定要試!!
菜無咩特別,不過對於我LEE D 愛菜之人黎講係100分。
酒嚷丸子
我抱住什麼都嘗試既精神,試左LEE個有菊花味既甜品。
酒味唔係太重,丸子又夠多,唔係好甜。有糯米係糖水到,好有口感的