2023-09-03 3241 瀏覽
一家人慶生日🎂食飯食到一肚氣😤一行連大連細7個人,有家人先到取位,當我們到達時,在門口遲遲唔帶入座,完全唔知已訂座的同人已到,也有提及,無奈😮‍💨點菜先,點青口無青口,點豬手無豬手,而我入座是6點多,第一輪晚餐已經無想吃的食物,不知是好生意還是無入貨。雜菜湯像水一般,無味無道,又唔熱,唉😫忌廉湯只說可入口,質料比想像中差。麵包🥖比較正常,肉醬意粉,意粉與肉醬要分離的,肉醬與意粉分開焗再合體上檯🍝咖哩飯配牛腩,似連鎖店的出品,不過不失,這個唯一不伏的👎🏻羊架要5成熟,加埋鐵板上,近乎全熟,唔似食羊,完全唔知自己食緊乜😵‍💫肉眼才是重頭戲🥶🥶湯未飲已經上檯,要五成熟,上檯柴皮一樣,二百幾蚊的扒是這樣😮‍💨要求更換,再上檯的扒是即煎,可惜血淋淋,像三成般,已經不寄於任何希望,沒有再更換。呢個時候有人問今晚的食物啱唔啱食?我還未望到誰再問,我已經即時答佢唔啱食,將肉眼這個事情告訴他,他取消這個肉眼及道歉,到結帳時,收取飲品及湯的錢,我告訴侍應,這是一個餐,他不明白還跟我理論,我叫他問經理,最後也取消了。這個店舖的價錢不算貴,糟蹋了食物,浪費了七十幾年嘅招牌,希望再有機會惠顧

2023-08-31
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日