2023-02-08 118 瀏覽
📍 #銅鑼灣 #虎鐵鐵板燒#羊羊在銅鑼灣#羊羊在港島仲有半個月就情人節,又有一間好嘢分俾大家啦👍🏻成日食西餐慶祝西方節日,悶咗少少啦🤪俾個新建議係食鐵板燒,雖然普遍都偏貴,但係一年一次慶祝都唔過分啦🤣最重要係真係好食同好服務,唔係食景食氣氛,咁先覺得值✌🏻餐廳全部都係食set,但係感覺二人餐豐富啲,同埋有九折抵啲😄利申非打手,自費㗎💸💁🏻‍♀️主廚推介套餐 $2980✨和牛薄燒卷沙律和牛雖然只係薄薄地,但係食落仲熱似即燒即上,入口即溶好正🤭✨蟹肉海膽松露溏心蛋蟹肉就唔多見,海膽俾隻蛋加熱到熟咗😂神奇在真係好香松露味,但係雞蛋入咗口仲食到蛋味,唔會蓋過咗😙✨原隻鮮活澳洲黑邊大鮑魚二人餐其中特色之處係有大鮑魚,未燒之前真好似仲會郁下郁下,影相同食落去都單人餐唔同級數😆大鮑魚咬口好好多,大大塊咬落都滿足啲😁師傅有落醬汁吊味,咁又唔怕鮑魚單食太try🫢✨活龍蝦配海膽醬龍蝦本身幾大隻,但係燒完就縮咗水🦞最好係拆咗肉先上碟,唔係要自己整就可能有啲麻煩啦😉龍蝦配海膽汁都幾match,唔會太濃味,但同時幫龍蝦加啲鮮味🌊✨日本熊本A5和牛厚燒配香煎野菜其實就唔止厚燒嘅,仲有薄燒,但個人偏好厚燒😋厚燒牛好似
📍 #銅鑼灣 #虎鐵鐵板燒

#羊羊在銅鑼灣
#羊羊在港島

💁🏻‍♀️主廚推介套餐 $2980
✨和牛薄燒卷沙律
和牛雖然只係薄薄地,但係食落仲熱似即燒即上,入口即溶好正🤭
✨蟹肉海膽松露溏心蛋
✨原隻鮮活澳洲黑邊大鮑魚

✨活龍蝦配海膽醬

✨日本熊本A5和牛厚燒配香煎野菜
其實就唔止厚燒嘅,仲有薄燒,但個人偏好厚燒😋厚燒牛好似滿足啲,一咬落大大舊牛足滿肉汁🫣薄燒就配咗一大推蔥同炸蒜,薄薄地但牛油味十足,油脂被蔥同炸蒜中和咗🧄不過食完蒜味仲long lasting過牛油味,所以唔多識欣賞😝
刺身带子豆腐鯛魚湯
飲落有啲似中湯,不過幾香魚味🐟同埋偏稠,加個拉麵可能幾好😹
✨和牛炒飯
呢個真心有啲炒車,睇住個師傅落咗蛋就行開咗,隻蛋煎到熟先開始炒🫠同埋和牛得勁少,因為佢邊炒邊飛哂啲料出去,衰啲講可能我都炒得好過佢🥴

✨火焰鐵板梳芺厘雪糕
呢個有睇頭,成餐飯靠佢挽回唔少分數真心🤩味道道正正常常,但係點個下好靚,最重要係有咩紀念日同生日係上面寫個字咁,影張相都唔同feel啦,因為只有大家專屬回憶嘛❤️
人均價錢-$1490(做九折優惠即係無加一)

評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀🍀🍀
環境:🍀🍀🍀
服務:🍀🍀🍀🍀🍀

#hkfoodie #吃喝玩樂 #原相直出 #銅鑼灣美食 #港島美食 #美食推介 #午餐 #午餐推介 #晩餐 #晚餐推介 #鐵扒燒 #日本菜 #朋友聚餐 #情侶好去處 #高質午餐推介 #浪漫餐廳 #紀念日 #節日慶祝 #生日飯 #情人節 #生日餐廳 #香港美食指南 #香港美食 #香港 #香港好去處 #美食日記