2017-09-18 1738 瀏覽
之前我同朋友已經嚟過一次依度,覺得係旺角嚟講,都算坐得舒服同環境新。有別如一般比較舊少少既cafe,食物又都可以。今次生日週就同幾個朋友嚟食下Party set,有個小圈子咁舒服傾下計,玩下枱上game,嘻嘻。話明擇party set一定係多種類食物同大家有岩既食,唔洗爭又開心。我地坐大房,又涼又望到街景。先嚟食兩款沙律,refresh下blue monday又叫green monday~ 頭盤Salad火雞胸沙律配胡麻醬,大份到爆。多胡麻醬好入面,每個菜都有汁。火雞肉軟林,一d都唔老用,用嚟做沙律一流啦。特色小食Snacks蒜香雞翼,炸得好香同脆皮。雞肉係煎肉既口感,一條條肉質咁,點痴住d蒜粒一流。肉腸拼盤: 配蕃茄醬同蛋醬,依個配搭係一絕。迷你司華力腸,一如平常。意式香葉腸,白灰色,香葉味好重。特別juicy,可一試再試,好濃味。迷你牛仔腸瘦d,似普通腸仔味。熱狗腸就一口厚肉。意式茄醬燴肉丸,外形好似小貢丸,但林點,仲有香草味。比意式香葉腸重香葉味。香脆咖哩角,外脆內比上次嚟食,重香左咖哩味。炸到勁白,好欣賞不是萬年老油。酥炸麥樂雞塊都是麥記樣子,但無油質!肉餅仔咁,軟軟的。秘製日

我地坐大房,又涼又望到街景。

頭盤Salad

特色小食Snacks

肉腸拼盤: 配蕃茄醬同蛋醬,依個配搭係一絕。

迷你司華力腸,一如平常。

酥炸麥樂雞塊都是麥記樣子,但無油質!肉餅仔咁,軟軟的。

秘製日式餃子,舞動木魚靚餃子。肉包很多配少少菜,少少汁,內軟外有點硬。

香辣脆薯皇,大條薯仔,皇帝size。內面其實有d似薯泥咁,不錯,好口感。

主菜Main Course,10人入可以擇兩個!重要既可以refill,正爆,一定食到你飽。
西班牙芝士焗海鮮意粉,聽個名都知香氣傳鼻。芝士拉到絲條咁,嘻嘻。有青口 魷魚 蝦係爽口型。意粉多量,同埋滑脫脫咁一口接一口食。

黑松露煙三文魚海蝦意大利飯,三文魚切到好密密麻麻,蝦就比上者硬身香口d,飯就軟配青椒黑松露粒。感覺意粉好食點,因為濕潤點,可以食多d。

三大種類飲品係任飲。青蘋果汁配芒果汁就是queen,酸甜岩女仔飲,當開胃都好。prince都有嫁,男女平等嘛。菠蘿汁 橙汁配士多啤梨汁,都係開胃之選,比前者帶多一點酸。水果類仲有荔枝特飲,岩男仔凍野飲。
熱金桔青檸是我至愛,濃味的。

之後食完小食同炸物,熱飲好同有溫和感覺點。

仲有最後蛋糕Desert。藍莓芝士cake好食,夠硬又重芝士味,好好味!特別係餅底好厚好有牛油香味。朱古力慕絲cake都不錯。

總括係依度既時光都開心舒服既,哈哈,一組人食下炸野係熱氣嫁,但一齊share就唔計較lu,飲品任飲無限時,飲左兩杯當清返熱呀haha。
慶祝紀念
生日