2018-08-13 113 瀏覽
每年媽媽生日,都會搵一間媽媽最愛的素食慶祝一下。今年選左「尚素」,地方好大,但以黑色為主,同全統齋舖的感覺好唔同。我們本身想選晚市套餐,但發現好多想試既都無,最後決定散叫!其實食物款式都算多,但都預計唔會太大碟,所以我地一行7人,叫左10款包括蜜汁叉燒、椒鹽鮮魷、刺身、荷葉飯。先講蜜汁叉燒,賣相好似,而且食落好惹味,同叉燒相比,更軟身。至於椒鹽鮮魷是最值得推介! 魷魚非常香脆和煙韌,雖然有點咸,但勝左大大片,抵食! 荷葉飯一打開,有紅蘿蔔粒、榆耳、蔥等,好香,而且夠熱,又大份,夠晒飽肚!唯一最唔吸引係刺身,賣相一點也不似,而且一點也不討好,唯一較似的是「偽吞拿魚」吧,但必須點豉油,才有一點點像吧!整體而言,食物質素都算唔錯,但冷氣有點不夠,食完都急急腳離開!

2018-08-12
慶祝紀念