2022-07-29
海港城coupon 得返一星期到期,又係選擇困難症當中,諗緊食咩好!睇完一輪OpenRice,發現原來冇食過呢一間餐廳,見到裏面嘅食評都好壞參半,決定俾個機會自己試吓!$60-$70 一件甜品最後決定買三件甜品,可以用一張$200 coupon減$100 !最後三件嘅價錢都係$200 ,用完coupon之後就$100有三件甜品!感覺上真係超級抵,如果要我就咁俾錢買一件就稍為有少少貴!不過就未到來說,呢幾件蛋糕都給我驚喜!係好有層次感嘅甜品燒賣:係我最鍾意嘅朱古力,裏面嘅朱古力味真係好濃郁而且層次感豐富❤️檸檬茶:用朱古力片,拼湊嘅檸檬茶外殼,做得都很維肖維妙、裏面給我嘅驚喜很大因為真係食落去好有層次感最鍾意裏面底層有啲脆片,而且伯爵茶海綿蛋糕,都好香,食到伯爵茶嘅味道士多啤梨芝士餅,上面鋪上白朱古力片,呢個比較普通,味道都ok,不過塊餅淋左,令整體大打折扣
不過就未到來說,呢幾件蛋糕都給我驚喜!係好有層次感嘅甜品
檸檬茶: