2024-01-25 31 瀏覽
話說今次我走訪咗一間飲品甜品店,心情期待又興奮 🌟。先講下呢個焗荔茸西米布甸,啊!舖面一層焦焦脆脆,輕咬一口就聽到啲焦糖嘅破裂聲,真係太過癮喇!底下嘅西米煙煙韌韌,每一粒都係滑溜溜,同埋夾雜埋荔茸嘅清甜,食落層次豐富,滋味百般!再來就係楊枝金露,果然係夏日消暑嘅必備啊!芒果嘅甜香撲鼻,加埋清新嘅西柚提升咗整體嘅清爽感。當中嘅西米好像小小珍珠,逐粒爽口,冰涼涼嘅芒果汁同豐富嘅口感真係百搭到不得了!當然唔可以錯過嘅,係經典熱芝麻糊同腰果花生露。芝麻糊香得嚟又滑,幾乎係勾魂攞命👻,綠豆沙既解膩又清新,夜晚嚟一碗,暖笠笠嘅真係心都暖晒。腰果花生露啱曬兩面派食客,花生香濃之餘,腰果嘅醇厚都喺後面默默支持緊,飲一口覺得啲愁都沖走晒!坐喺便利嘅地方,環境又清潔舒適,飲食過後嘅滿意,真係令人開心到想要即刻打嚟分享!大家如果行過黎附近,記得一定要試吓滿記嘅手藝。快快樂樂,又飽又滿,滿記真係做到心中好味道!🍮🥤🍵