2020-05-21 799 瀏覽
大坑嘅食肆集中係嗰幾條街 呢間睇佢抹茶厚班戟好吸引所以就同朋友約左去食個下午茶喇🌞📔 黃店 Second Sip by Studio Caffeine 612罷工———————————————————Poached, egg avocado & smoked salmon with wasabi + sourdough ($78)🍣🍞🥚又係不敗嘅組合 所有材料都幾新鮮 仲有芝麻點綴酸種包脆身 煙三文魚正常唔太鹹但定價有啲高 因為份量都唔算多 味道亦不太特別味道:🌗 (評分:正🌕🌖🌗🌘🌑不了).Matcha pancake ($98)🥞天啊....點解我叫嘅pancake同人地個啲唔同😢我呢份分開3小塊 見人地嗌嘅係厚身鬆餅😟why?生果生鮮香甜 雪糕都幾好味不過pancake太薄 抹茶味好神秘 同價錢不太成正比...味道:🌗 (評分:正🌕🌖🌗🌘🌑不了).整體分數: 📒✍🏾6.5/10🤓⛅️
大坑嘅食肆集中係嗰幾條街 呢間睇佢抹茶厚班戟好吸引
所以就同朋友約左去食個下午茶喇🌞
———————————————————

又係不敗嘅組合 所有材料都幾新鮮 仲有芝麻點綴
酸種包脆身 煙三文魚正常唔太鹹
但定價有啲高 因為份量都唔算多 味道亦不太特別
味道:🌗 (評分:正🌕🌖🌗🌘🌑不了)
Matcha pancake ($98)🥞
Matcha pancake

天啊....點解我叫嘅pancake同人地個啲唔同😢
我呢份分開3小塊 見人地嗌嘅係厚身鬆餅😟why?
生果生鮮香甜 雪糕都幾好味
不過pancake太薄 抹茶味好神秘 同價錢不太成正比..
味道:🌗 (評分:正🌕🌖🌗🌘🌑不了)
整體分數: 📒✍🏾6.5/10🤓⛅️