2023-01-13
一家三口食新意大利菜Mon Mano餐廳設計好有異國風 啱哂鍾意打卡嘅人我地幫小朋友叫咗兒童餐 💛💛💛💛💛$118有前菜、主菜、甜品及果汁前菜係San Daniele ham麵包條適合大啲嘅小朋友俾3條我覺得好generous 👍🏻👍🏻carbonara 份量就夠小朋友食嘅 味道同hk主流carbonara 好唔同 絕對唔係creamy多汁個種carbonara不過佢用guanciale 就絕對要俾讚👍🏻兒童餐整體來說好抵食 因為甜品panna cotta單點都要$75,甜品份量對小朋友嚟講好大份panna cotta 味道更是一流 💛💛💛💛💛小朋友同我都好鍾意candied nuts 同vanilla cream 😍 另外我同先生叫咗兩份主食1)牛面頰肉醬闊條麵 Pappardelle💛💛💛💛$170麵條texture 好爽口 👍🏻👍🏻👍🏻由於同區完全冇手工意粉,加上呢個菜式味道、價錢、賣相都唔錯 再嚟我都會考慮encore 呢碟2)risotto 💛💛$220至於呢份risotto ,就唔推薦味道係唔錯嘅,特別係隻紅蝦,但係個份量實在係太少 我同先生應該每人分到5啖左右啦😂個人嚟講
餐廳設計好有異國風 啱哂鍾意打卡嘅人
我地幫小朋友叫咗兒童餐 💛💛💛💛💛$118
有前菜、主菜、甜品及果汁
前菜係San Daniele ham麵包條
另外我同先生叫咗兩份主食
麵條texture 好爽口 👍🏻👍🏻👍🏻
Pappardelle
2)risotto 💛💛$220
至於呢份risotto ,就唔推薦
味道係唔錯嘅,特別係隻紅蝦,但係個份量實在係太少
我同先生應該每人分到5啖左右啦😂
個人嚟講 ,飯嘅份量起碼要3倍先夠飽
可能佢expect 每枱都會點其他appetizer /main course🤨
Risotto
最後,我哋order 咗個tiramisu 💛💛💛💛💛,味道好驚喜! Tiramisu上面唔係cocoa powder,係unsweetened chocolate shavings! 成個層次好豐富,好Creamy好滑人配埋custard +咖啡一齊食真係excellent !
Tiramisu
下次會試下weekday lunch set!