2024-03-13 421 瀏覽
每月既拍拖日~當然要搵間環境Chill d 既餐廳~輕鬆一下,傾吓計啦今次揀左尖沙咀H Zentre 既 #room3 ,一入去就係另一種感覺,好高格調好舒服~係呢個環境食下野吹下水~減下壓兼搵番自己Dinner For 2$828開胃小食,有日式漬物,芥末八爪魚,海鹽技豆(2份)一邊食一邊傾計,佐酒一流!燒烏拼盤,大蔥雞腿肉,雞軟骨,雞頸肉,雞皮餃子各一串,要share 食喇~燒物係呢度主打!最鍾意雞皮餃子,外脆內軟好味!雞腿肉串啖啖肉,雞軟骨香口惹味!每人一款燒海鮮~我地虎蝦燒及燒蠔 各一蝦燒得好香,新鮮,個蝦頭仲有好多蝦膏,蝦肉爽口彈牙!燒蠔上面放左香蒜蓉,唔錯~美國牛小排岩岩好5成熟,好出色!牛味香濃,肉質鮮嫩軟腍,我地都好想encore!鰻魚丼 及 蟹肉冷拌烏冬各一小碗,鰻魚尚算肥美,蟹肉烏冬既蟹肉都幾多,不過多點汁會更理想!水信玄餅(2份)賣相靚靚,玄餅配上黑糖汁,幾清新又唔太甜!Tropical Fluff with orange juice,pineapple juice,ginger,yuzu lemonade 飲品有質素,味道酸酸甜甜同串燒好夾,岩晒鍾意無酒精飲品
係呢個環境食下野吹下水~減下壓兼搵番自己

Dinner For 2$828
開胃小食,有日式漬物,芥末八爪魚,海鹽技豆(2份)
一邊食一邊傾計,佐酒一流!

燒烏拼盤,大蔥雞腿肉,雞軟骨,雞頸肉,雞皮餃子
各一串,要share 食喇~燒物係呢度主打!

每人一款燒海鮮~我地虎蝦燒及燒蠔 各一
蝦燒得好香,新鮮,個蝦頭仲有好多蝦膏,蝦肉爽口彈牙!

燒蠔上面放左香蒜蓉,唔錯~

美國牛小排

鰻魚丼 及 蟹肉冷拌烏冬

水信玄餅(2份)
賣相靚靚,玄餅配上黑糖汁,幾清新又唔太甜!

飲品有質素,味道酸酸甜甜同串燒好夾,岩晒鍾意無酒精飲品既朋友或孕婦 (haha..)

Ujikintoki with whisky, green tea, red bean, Malibu
老公話幾特別,從未飲過!酒味好濃,但配落抺茶加紅豆汁,又幾好飲

整體來講,環境舒服高格調,絕對係飲酒傾計既好地方!
食物份量唔多,以佐酒為主,質素幾高,燒物同牛小排都值得一試