2012-05-02 121 瀏覽
英國好朋友放假回港, 佢要求食韓國燒烤, 上年佢番嚟時同佢食過啦! 所以今次帶佢食日式燒肉。我哋訂咗位7點到, 老公上去攞位先, 我接埋佢哋先上去。去到時只有3枱客, 我哋坐window seat, 居位臨下, 幾好。我叫咗個$388二人套餐, 再散叫海鮮、野菜、什菌、牛肉、羊扒、雞肉同青瓜泡菜等, 散叫o既o野食每碟份量唔多, 所以價錢都係幾十蚊, 每人分少少, 試多幾款都得.上菜啦! 套餐有前菜枝豆同泡菜, 送啤酒一流, ASAHI大杯都係$38/杯, 抵飲。生料賣相一流, 雖然我唔食牛肉, 但見佢幾靚, 老公同朋友們都話好味, 厚切牛舌男友人唔食, 始總都係鬼仔, 怕咗牛舌, 老公同女友人就話牛舌冇咩特別, 似豬脷喎! 蝦超大隻, 雖然唔太新鮮, 但不過不失啦! 佢哋一致認為牛脊肉最好味, 而老公就超鍾意個青瓜泡菜, 所以第二round再encore。是晩傾吓食吓飲吓就到9點, o野食質素同環境都幾好, 而且又唔太貴, 好開心!

2012-04-29