2021-08-20
聽朋友講話呢間宮廷式火鍋食過幾次都仲係維持到質素,同埋有優惠😂,咁抵我就心郁郁同佢過嚟食😆🐷鮮淆豬骨湯$88湯底好鮮甜😍裡面仲有啲菇菌類,火腿,紅棗等等吊下味,一嚟飲咗兩碗先😆🐮🥢老碼頭筷子牛肉 $88筷子牛肉好特別🥢佢切成條狀,好似一條條筷子咁,面層醃咗啲辣椒粉,食落去好有口感又唔un👍🏻🐮舌尖上的牛舌 $68/半份牛舌面層加咗啲辣油,但食落去又唔覺有辣味,肉質彈牙,菜單都有教淥15秒就食得,好貼心🥰🦑老友鬼鬼 $58/半份係墨魚滑加油炸鬼啊,一齊食冇咁單調,墨魚滑都好彈牙,油炸鬼令到件事冇咁單調☺️桂花蚌 $68/半份真係好新鮮呀!淥幾下就食得啦😚滑溜溜鴨血 $36/半份呢個係我必叫🤣聽個名就知滑溜溜啦👅好難得呢到有乾碟啊!鴨血加啲乾碟一齊食一流啊🤤大家可以試吓啊~不過點少少好喇🤏🐷功夫腰片$52/半份薄切嘅腰片好鮮甜彈牙都係淥一淥就食得喇👍🏻碼頭鮮蝦脆肉腸$40/半份又脆又彈牙,另一種食法,不錯喔!台灣墨汁腸$48/半份好似台灣黑椒腸加左啲甜味,好juicy,第一次打邊爐食台灣腸原來都幾好食🤗🥥泰國椰青 $39好少地方打邊爐有椰青😳有消暑嘅感覺🤪打完邊爐出面仲有啲生果可以食🥰另外想
🐷鮮淆豬骨湯$88
湯底好鮮甜😍
裡面仲有啲菇菌類,火腿,紅棗等等吊下味,
一嚟飲咗兩碗先😆
淥幾下就食得啦😚
滑溜溜鴨血 $36/半份
呢個係我必叫🤣
聽個名就知滑溜溜啦👅
好難得呢到有乾碟啊!
鴨血加啲乾碟一齊食一流啊🤤
大家可以試吓啊~不過點少少好喇🤏
🐷功夫腰片$52/半份
薄切嘅腰片好鮮甜彈牙
都係淥一淥就食得喇👍🏻
碼頭鮮蝦脆肉腸$40/半份
又脆又彈牙,另一種食法,不錯喔!
台灣墨汁腸$48/半份
🥥泰國椰青 $39
好少地方打邊爐有椰青😳
有消暑嘅感覺🤪
打完邊爐出面仲有啲生果可以食🥰
另外想講我最愛既炸黃豆呢度竟然有,好開心🥺
貼心位:
1.服務員好主動過嚟加湯
2.款式多分全份半份,可以試多啲款
優惠:
1.七點半前離座/九點半後入座有68折
2.新開張全日88折
2.微信點餐,惠顧後即送汽水一罐
3.社交平台 打卡加post相,二人一齊post,即送鴻福堂500ml樽裝飲品一支