2023-02-19 650 瀏覽
再回訪一鍋堂,今次第一次去旺角瓊華分店,哇闊好多靚好多!😍 我地坐窗邊卡位,好舒服!我地揀左C餐高級日本和牛同豚肉任食🤩 湯底揀左養生藥膳湯🍲 食左如下:.🥩日本產黑毛和牛🥩花雕浸安格斯牛肉🥩美國安格斯牛肉🥩精選進口牛板腱🍖北海道千歲戶米豚肉🍖西班牙伊比利亞黑毛豚肉🐟手切白鱔片🐟手切脆鯮魚片🐚帆立具🐚沙白蜆🐚珍珠貝🦐自家製鮮蝦雲吞🧆100%濃汁爽彈牛丸.原來養生藥膳湯係素湯底😱 素食者可選,味道有濃郁既藥材味但少左肉甜味,咁又可以食到火鍋既肉既原味🙆🏻‍♀️ 一律同意日本產黑毛和牛最好食😋 多油脂且香!美國安格斯牛肉同牛板腱就肉味濃,花雕浸安格斯牛肉好有新意好香!.西班牙黑毛豚肉好軟腍好好食,北海道豚肉反而口感實d! 白鱔片encore左兩次,唔駛叫其他魚肉啦🤣 帆立貝大大粒😋 沙白同珍珠貝差不多,雲吞唔錯😋 100%濃汁爽彈牛丸是必食,超正,爆哂汁,每次去一鍋堂都會叫😋.飲品多選擇,除左自助落單,出面都有自助吧可以拎丸類蔬菜類,仲有醬料區!甜品有雪糕機,今期係哈密瓜味🍉 .最後,好鍾意最後張圖,就係餐廳門口旁邊霓虹招牌寫住:打邊爐最緊要係咩?最緊要有你!🤣
🥩日本產黑毛和牛
🥩花雕浸安格斯牛肉