2017-12-06
一行九人去餐廳為朋友慶生,餐廳會提供英文餐牌但很貼心地在最後一頁使用中文重點推介主菜,如果只憑那一版都足夠點菜。抵讚 另外,餐廳嘅員工態度無話特別唔好,看得出會盡量唔打擾每位客人用膳。 到重點上食物嘅時候,我哋叫咗海苔蜜糖雞翼、薯條薯角、德國腸、清酒蜆肉意粉、野菌意粉、蟹肉意粉、卡邦尼等四個意粉,份量都幾大份抵食,如果一個人食一份我諗都未必食得晒,所以如果嗌成班朋友黎嘅話以九個人嘅程度四、五個主菜都足夠,本來想叫扒同burger,但怕難分配所以放棄,下次應該會一試。 特別要推介野菌意粉,配合沙律菜,味道頗清新。卡邦尼好正路亦好食😋,但賣相幾呃like,一開始睇落似pizza,食落以為好heavy會油膩但實際好creamy,其他食物都中上,整體不錯,有下次。最後賣單仲超乎預期,每位200都唔洗,已經請埋壽星仔,睇黎下次可以叫多d唔抵讚既係切餅費要成$100,生日慶生上氣氛唔祝,問過餐廳即使叫甜品都無辦法寫到名,最多放蠟燭🕯️,慶生就唔建議,但一班人gathering就ok