今日男朋友專登帶我黎哩間環境超靚既餐廳,一出升降機已經見到好靚既壁畫,餐廳入面既環境仲正,佈置浪漫用心,望出去既景都好開揚,絕對係約會既好選擇👫🏻就算星期六過黎都有午餐餐牌,哩到要特別留意餐牌上寫住餐廳既意大利飯/麵係用傳統方法烹調,質感較硬,如果想食軟身啲既,都可以同服務員講返。我地就叫左以下食物share👇🏻✨是日精選餐湯及精選甜品 $28🥣餐包、粟米忌廉湯、tianpq餐包熱辣辣,夠軟熟;粟米忌廉湯非常濃稠,店員仲好貼心問我地需唔需要加黑椒,要既話會即時拎好大支黑椒出黎幫手加😂而甜品係朱古力慕斯蛋糕。🥗慢煮雞胸肉溫室青瓜伴黑醋汁 $30慢煮雞胸肉肉質唔會鞋,灑上胡椒後估唔到都幾好食,青瓜同沙律菜都非常新鮮,黑醋汁味道較清淡。🥗吞拿魚尼斯沙律 $38哩個沙律真係唔錯,吞拿魚撈埋沙律菜一齊食味道更豐富,仲有番茄同切片既雞蛋。🍝柚子忌廉燴扁意粉伴煙三文魚 $118因為加左柚子,所以入口味道相當特別,佢既忌廉汁夠曬creamy,柚子味好突出,令忌廉汁唔會咁膩,我地無特別叫佢將意粉煮得軟身一啲,但其實意粉軟硬度都好適中,仲配有好多蘑菇粒粒。🥩炭燒安格斯西冷牛扒伴燒汁 $238牛扒真係有驚喜

我地就叫左以下食物share👇🏻

✨是日精選餐湯及精選甜品 $28
🥣餐包、粟米忌廉湯、tianpq

🥗慢煮雞胸肉溫室青瓜伴黑醋汁 $30

🥗吞拿魚尼斯沙律 $38

🍝柚子忌廉燴扁意粉伴煙三文魚 $118

🥩炭燒安格斯西冷牛扒伴燒汁 $238
牛扒真係有驚喜❗️我地叫左五成熟,熟度啱啱好,牛扒肉質好軟腍,入口充滿油脂香同炭燒既香氣,牛味濃郁,另配有豆角、蘑菇同埋薯蓉,超好食推介👍🏻

☕️午餐包餐飲,我就叫左熱檸茶。

整體黎講,餐廳環境舒適又浪漫,食物亦有質素,超適合黎慶祝特別節日,值得一試。

午餐