適逢阿媽生日所以book咗呢間新開嘅阪神鐵板燒銅鑼灣分店,我book嘅時候店員有介紹問我想食炭火區壽司區定係鐵板燒區,亦詳細介紹左每區既分別~炭火區除左食串燒外,當然都可以叫壽司同鐵板燒既menu啦!我就book左炭火區一去到門口覺得好神秘好高級,因為完全望唔到入面。炭火區係一入去第二個區,坐係串燒師傅前面睇住佢燒!店員介紹左我地食雞既唔同部位亦幫我地安排好次序。佢地係用備長炭黎燒,呢種炭高達800度高溫,可以鎖住雞肉裏面的水份,即使滴到油脂依然火力穩定!燒雞皮大蔥雞肉雞槌肉雞大腿肉9成半熟 肉質超嫩免治雞肉串 用左香茅做串燒 再配上日式月見汁 好fusion雞翼雞腎A5和牛西冷仲參觀左鐵板燒私家房壽司區 極具氣派Sake Bar下次再黎想食鐵板燒😻

一去到門口覺得好神秘好高級,

燒雞皮

大蔥雞肉