2017-10-09 9969 瀏覽
周末做完運動想食light d, 黎到出名既OVO cafe, 試下素食西餐。位於灣仔舊街市既翻新大樓內,落左單後有小木牌俾佢送餐用,幾得意。我叫既長通粉,單點已經$118,無野飲,俾想像中貴好多⋯但勝在材料幾新鮮:pesto sauce唔濃味,整體pasta 唔油同乾身,煮法真係健康d既;olive/蕃茄乾都屬於嚼落濃味果種,唔會有乾貨果種油益味;上面既豆芽仔(唔知叫乜)都好fresh,加上松子又好香,令成碟pasta加左分!不過$118確實貴左d..All day breakfast 吸引好多,蛋蛋好多汁,要加d salt n pepper先夠味;沙律菠菜都好新鮮,唔會放太多油,會抵食過pasta 。另外試左杯mint green apple soda 好好味!唔會太甜,d冰溶左都夠味;但我杯熱朱古力雖然好濃但太過甜⋯同埋超細杯⋯(飲完好似無飲過咁)環境搭救啦,室內環境就好似花店/植物店咁,雖然open kitchen 但唔會有油煙味,光線充足都幾舒服既。(題外話:落完單後等左半個鐘都未有野食⋯遲黎既隔離台上齊晒食物我地先驚覺係咪漏單,一問之下侍應姐姐如夢初醒,見到廚房都即刻攞番
蕃茄乾松子長通粉with  pesto

all  day  breakfast
(題外話:落完單後等左半個鐘都未有野食⋯遲黎既隔離台上齊晒食物我地先驚覺係咪漏單,一問之下侍應姐姐如夢初醒,見到廚房都即刻攞番sip左唔知係邊度既單⋯ps,唔係好多人咋喎都可以2樣食物都漏單,野飲又無事)
all  day  breakfast