happy friday跟同事一齊食lunch,揀咗嚟呢間,觀塘區啲工廈真係好多cafe,駱駝漆我諗有成5間。lunch time嚟到,set lunch唔係話好多款揀,而且牛扒賣晒了。所以最後揀三文魚蕃茄天使麵喇,另外跟餐有白湯同餐飽。餐飲揀即磨咖啡。先講個咖啡,我覺得算係好啲質素,好濃好香好熱,唔會苦澀酸,落咗奶更好飲。意粉份量唔多,煙三文魚睇佢嘅紋理同口感食得出麻麻地,仲要得一塊,會唔會孤寒咗少少。唔講食物,環境係ok嘅,成間店好光猛,引入戶外自然光,感覺好有活力,而且有好多枱,另外木色嘅枱同好多綠色嘅點綴,令人好舒服,但如果兩個人傾計hea吓的都略嫌環境有啲嘈呢。最後,其實個價都幾貴吓。
即磨咖啡
煙三文魚蕃茄天使麵