2019-12-06 5485 瀏覽
今日又再嚟I‘s Land Cafe啦。之前吃過幾次,覺得食物質素都不錯,所以今天就帶好耐冇見的朋友來吃。我們點了一份二人餐,這餐包每人一份餐湯,蒜蓉包,飲品和甜品。可以揀一份餐前小食,一份主菜和一個意大利粉或意大利飯。$398這個價錢有這麼多食物都算抵呀。多士香脆可口。餐湯是南瓜湯,濃稠度適中。有淡淡的南瓜蓉,很讚呢。小食方面我們選了水牛城雞翼,雞翼炸過後,皮脆肉嫩。外層沾滿酸辣醬汁,挺醒胃呢。主角上場了,係烤豬手,豬手大大隻,外皮烤得香脆而帶點煙韌,肉質嫩滑。有黑椒汁,燒汁,蜜糖芥末醬,蘸上醬汁格外滋味。伴菜嘅紫薯泥亦絕不遜色,清甜好味😋幾經辛苦切開三大件🤭黑松露意大利飯夠creamy,散發陣陣黑松露香氣,蘆筍烤得爽脆,還有全素煙燻芝士,食素的話這個啱晒。今次嘅甜品係 cream brulee,為這餐飯劃上完美句號。最愛就是面頭的焦糖脆脆,燉蛋軟滑,而且沒有太甜,很適合我。我們都吃到很飽,非常滿足!
今日又再嚟I‘s Land Cafe啦。
之前吃過幾次,覺得食物質素都不錯,
所以今天就帶好耐冇見的朋友來吃。
我們點了一份二人餐,
這餐包每人一份餐湯,蒜蓉包,飲品和甜品
可以揀一份餐前小食,一份主菜
和一個意大利粉或意大利飯。

$398這個價錢有這麼多食物都算抵呀。

野茄燕麥雜菜沙律

多士香脆可口。
蒜蓉多士

餐湯是南瓜湯,濃稠度適中。
有淡淡的南瓜蓉,很讚呢。

南瓜湯

小食方面我們選了水牛城雞翼,
雞翼炸過後,皮脆肉嫩。
外層沾滿酸辣醬汁,挺醒胃呢。
水牛城雞翼

主角上場了,係烤豬手,
豬手大大隻,
外皮烤得香脆而帶點煙韌,
肉質嫩滑。
有黑椒汁,燒汁,蜜糖芥末醬,
蘸上醬汁格外滋味。

伴菜嘅紫薯泥亦絕不遜色,清甜好味😋

德國豬手伴招牌三色汁

幾經辛苦切開三大件🤭

黑松露意大利飯夠creamy,
散發陣陣黑松露香氣,蘆筍烤得爽脆,
還有全素煙燻芝士,食素的話這個啱晒。
烤蘆筍黑松露意大利飯

最愛就是面頭的焦糖脆脆,
燉蛋軟滑,而且沒有太甜,很適合我。

焦糖燉蛋

我們都吃到很飽,非常滿足!
是日文青相聚,來到觀塘著名的工廈,深知這座工廈內很多不同特色食店,也看到工廈的「水牌」上寫著,森林主題Cafe,讓人有點期待。可能觀塘做野既大家就去得多啦,因為食過呢間Cafe既食客仔都話可以在這裡休閒的享受寧靜生活。我發覺我倆近期真係需要享受寧靜一下。駱駝漆大廈一期,餐廳門前,小木馬,不知道只是擺設,還是可供小孩玩樂之用,感覺卻是特別。【I’s Land Cafe】 佔地4000 呎,樓底高、空間感堅十足,天花佈滿葉子滕裝飾,葉子之間是小燈泡,有點像漫天星星,配合木系傢俬,環境舒適,設計有森林感覺。4000 呎應該有包場服吧!被安排坐在一排座椅上,軟軟的梳化,很舒適。眼看開放式廚房及吧枱,同時四周擺放著綠色的植物,擺放著不同的小擺設,亦有唔同既書藉,就好像給客人閱讀,舒適的環境令人不其然的留下文青的感覺。餐廳有著多個餐牌,每個都色彩鮮艷,會令人細心地慢慢去揀。最後最方便又快手,當然點Set吧!💋〖Dinner Set〗主菜:🔹餐包-蒜蓉包香濃的蒜味,溶化的牛油,配合酥脆的麵包,烤得脆脆,味道非常香好好食,配埋湯好得宜添。🔹餐湯-南瓜湯我很喜歡媽媽煮的忌廉南瓜湯,這裡得也不錯,南瓜湯顏

💋〖Dinner Set〗
主菜:
🔹餐包-蒜蓉包
蒜蓉包

🔹餐湯-南瓜湯
我很喜歡媽媽煮的忌廉南瓜湯,這裡得也不錯,南瓜湯顏色亮麗,又甜又香滑,果然都係自家製的南瓜湯真材實料呀下!

🔹經典德國豬手 $178
德國鹹豬手配三色汁-「黑椒汁,辣醬,同埋蜜糖芥茉」,我自己比較鍾意黑椒汁同辣醬,黑椒汁永遠都難抗拒,辣醬,辣辣地得來又唔太辣口,會特別夾。

經典德國豬手

豬手,性價超高,炸到好金黃色,香脆可口睇到都流哂口水!而且伴菜當中嘅紫薯蓉都好特別,好好味!一切開卡嚓聲,豬手道濃、肉又唔會太乾,可以說得上是肉嫩,鹹香惹味。

經典德國豬手

而旁邊既配料都樂豐富呀!還有紫薯泥蓉,鹹過後有一點甜來點綴。紫薯本身很甜,但嗯個很美的紫番薯泥香甜軟滑,好好食。加分加分!

***任何跟餐飲品可加$28升級至本周冷壓鮮果汁
 為了多喝蔬果,三匹馬力高速調理機熱銷,現在又有慢磨機上市。
🥤慢磨果汁支裝 (羽衣甘藍) 單售$58
另一個別名,排毒勇者即係Detox Warrior-入面有羽衣甘藍西芹青瓜青蘋果汁
***自家特調健康慢磨果汁-Homemade仲附送自家設計環保隨行杯!!真係幾靚

慢磨果汁支裝 (羽衣甘藍)

店員話(果汁具有排毒消脂脂養身體及強壯免疫力嘅功效)
我飲落去都覺得真係好Fresh...羽衣甘藍西芹青瓜青蘋果...慢磨. 保留住青蘋果的新鮮與羽衣甘藍西芹特調比例~讓你感受到水最原始的鮮甜風味。果然慢磨果汁都幾Hit,阻礙消化吸收的非水溶性纖維,壓榨出有益健康充滿水溶性纖維的美味水果汁
🔹招牌小食拼盤 $158
「BBQ豬仔骨x4、意式芝士焗大啡菇x2、珍寶吉列炸蝦x2、水牛城雞翼x2、醬燒魷魚串x2、雜果沙律」
招牌小食拼盤

-BBQ豬仔骨:肥美肉厚,啖啖肉蘸上燒好的BBQ 醬汁,讓人忍不住再吃再吃再吃,使豬仔骨口味適中,極軟熟,肉汁豐富。
BBQ豬仔骨

-意式芝士焗大啡菇:最喜歡芝士及蘑菇了,兩者是真的絕配。這種大蘑菇叫Portobello Mushroom, 肥大肉厚,菇味香濃,香港最近也很容易買到,今日食完聽日都想回家自己煮喔。
意式芝士焗大啡菇x

-珍寶吉列炸蝦:味道與口感更豐富的蝦肉,外脆內爽,配以秘製醬汁,突顯蝦鮮味!一啲油膩嘅感覺都冇!唔試唔得啦!
珍寶吉列炸蝦

-水牛城雞翼:炸得金黃色,外非常脆口雞翼,內裡雞飲嫩滑,再上以辣椒為原料的醬汁及其他調味。對我來說就是雞翼界的「熱浪」,雖說它辣,卻又不是讓你舌頭發麻、大汗疊細汗那種辣,反而讓你一口接一口地吃。
水牛城雞翼

-醬燒魷魚串:烤魷魚串,鮮香不油膩,係好食既,但對比其他款式呢個就普通了一點。
醬燒魷魚串

一個小食拼盤食勻咁多樣野抵晒啦!
總結兩人晚餐三百多元,實屬合理有餘。
【I’s Land Cafe】簡單清新的設計,卻滿是心思。每個小擺設,都努力地營造一個舒適,讓人感到放鬆的心情,絶對是文青最喜愛的環境。而且三至四人的餐枱外都有大的圓枱,多D人黎都可以圍埋一齊,Close to close 的確非常合適一班好友聚會。每間Cafe都能為鬧市帶來一片清新的空間的話,你說多麼的好呢。
蒜蓉包
經典德國豬手
慢磨果汁支裝 (羽衣甘藍)
招牌小食拼盤
BBQ豬仔骨
意式芝士焗大啡菇x
珍寶吉列炸蝦
醬燒魷魚串
2019-10-07 5403 瀏覽
相約朋友交換手信,選擇方便二人的觀塘I's Land Cafe聚一聚。餐廳在駱駝漆大廈,位置方便。入面是花花世界,為觀塘添加浪漫意景。I's Land Cafe提供不同類型套餐,當然可以散叫。我們點了一客Secret Garden Dinner Set。先來餐湯和餐包。一人有兩塊鬆脆蒜蓉包,份量充足。餐湯是白湯,有好多粟米粒。野茄燕麥雜菜沙律集齊各種顏色蔬菜,非常健康,份量恰到好處。小食可以四選一,我們選擇了水牛城雞翼,一客共有四隻,醬汁帶著辣香,開胃之選。意大利飯或意大利粉可以三選一,我們選擇了烤蘆荀黑松露意大利飯配全素煙燻芝士。蘆薈和黑松露香味吸引,配合全素煙燻芝士,很適合素食人士。意大利飯是個好飽肚的選擇,雖然看似不多,但兩個人分著吃,我們居然吃剩了一些。若果不想吃飯或意粉,可以升級至特級海鮮拼盤。主食可以二選一,我們選擇了德國咸豬手配招牌三色汁。咸豬手燒得香脆,咸度剛剛好,配合三色汁享用,每啖滋味不盡相同。同樣提供升級推薦,可以選擇澳洲大骨肉眼扒。是日甜品有cream brulee,亦有升級選擇,但我們均很喜歡食焦糖布甸,喜歡那外脆內軟的甜美口感。餐飲可選咖啡、奶茶、檸茶、茶或

I's Land Cafe提供不同類型套餐,當然可以散叫。

先來餐湯和餐包。一人有兩塊鬆脆蒜蓉包,份量充足。

餐湯是白湯,有好多粟米粒。

野茄燕麥雜菜沙律集齊各種顏色蔬菜,非常健康,份量恰到好處。

餐飲可選咖啡、奶茶、檸茶、茶或是日鮮果汁。當日鮮果汁是鮮橙汁,飲得出是新鮮自家製,因為飲到鮮橙那些白衣

2020-02-07 95 瀏覽
重要既野講左先,樓面侍應又咳又無戴口罩, 廚房又有人咳, 因為少客人, 所以聽得好清楚!我地叫左個巴馬火腿卡邦尼意粉, 仲有一個澳洲牛肉眼扒, d質素認真麻麻, 個卡邦尼淡荗荗無乜味, 又水, 好似食緊一個清湯既湯意粉咁, 而且無乜料, 得兩塊超細塊既巴馬火腿 (嚴格黎講係得原size既半塊, 再=撕開變兩塊...)牛肉眼扒極多根! 而且熟到over晒! 最恐怖既係食食下發現好多人咳! 係職員! 咳唔停! 好多人(其實都係得幾個客)食食下察覺後極速食完鬥快走人! 好驚!同埋現場空氣好差!
重要既野講左先,

我地叫左個巴馬火腿卡邦尼意粉, 仲有一個澳洲牛肉眼扒,
牛肉眼扒極多根! 而且熟到over晒!

最恐怖既係食食下發現好多人咳!
係職員! 咳唔停!
好多人(其實都係得幾個客)食食下察覺後
極速食完鬥快走人!
好驚!

同埋現場空氣好差!
2020-02-06 33 瀏覽
願這世界如童話...#hkgirl#sweet#人像攝影#花系繁囂中的一片綠洲,進入店內有一種非常舒適和家的感覺。店主殷勤的招待,加上店內的擺設,全部代表着店主的生活態度和品味。簡約 自然
願這世界如童話...
#hkgirl
#sweet
#人像攝影
#花系
2020-02-06
2020-02-04 28 瀏覽
去觀塘交收完,天都黑晒,咁無辦法啦,食埋飯先離開,上openrice睇睇有咩好食,見到有間樓上cafe好多正評,(負評都有好多),環境好似唔錯,於是就決定去。地址易搵,係駱駝漆大廈,去開觀塘既都知道係邊,上到去,唔多客,有兩對情侶坐埋一邊,先講環境,唔知係唔係無客既原因,所以無開冷氣,又熱又焗,入門口後,無人理我地。。。叫左個二人餐,餐湯唔熱,沙律無醬,薯條凍冰冰,帶子扭扭粉無帶子,春雞變老雞乾爭爭,叫兩杯奶茶諗住實無死啦,點知苦過廿四味埋單四百幾蚊
地址易搵,係駱駝漆大廈,去開觀塘既都知道係邊,
上到去,唔多客,有兩對情侶坐埋一邊,
先講環境,唔知係唔係無客既原因,所以無開冷氣,又熱又焗,
入門口後,無人理我地。。。

叫左個二人餐,餐湯唔熱,沙律無醬,
薯條凍冰冰,帶子扭扭粉無帶子,春雞變老雞乾爭爭,
叫兩杯奶茶諗住實無死啦,點知苦過廿四味

埋單四百幾蚊
題外話/補充資料: 環境污糟到一個點,隱約有陣臭味,地下凹凹凸凸,又痴立立,椅背有食物,無肺炎都死啦
2020-01-29 47 瀏覽
之前都黎過呢間I’a Land cafe 食過下午茶!覺得食物質素唔錯,所以今次黎睇睇個晚餐如何我地2個人叫咗2個dinner sets 先黎餐湯2碗 今日係甘筍忌廉湯 味道正常 但我欣賞佢每人有兩塊蒜蓉包比我地食 而且焗得都夠脆我個人比較鐘意包點湯食我叫咗燒美國頂級肉眼扒伴香煎鵝肝扒係較薄,但都幾大塊!都咗5成熟,都煎得唔錯佢嘅拌碟有紫薯 都幾特別,唔多餐廳有。而且都算幾健康因為菜嘅份量都多 而鵝肝部份,雖然未做到外脆內軟!但味道都還可以因為有少少 調味所以唔會有羶味呢個係朋友叫嘅 酥炸大蝦配茄茸汁扁意粉賣相唔錯,意粉軟硬適中!隻蝦味道唔係太夠但如果配合意粉食就可以最後包2杯 餐飲個人覺得工廈黎講 呢間性價比算高 所以可以推一推I’s Land Cafe

我地2個人叫咗2個dinner sets
我個人比較鐘意包點湯食
我叫咗燒美國頂級肉眼扒伴香煎鵝肝
扒係較薄,但都幾大塊!
都咗5成熟,都煎得唔錯

呢個係朋友叫嘅 酥炸大蝦配茄茸汁扁意粉
最後包2杯 餐飲
個人覺得工廈黎講 呢間性價比算高
所以可以推一推
I’s Land Cafe
2020-01-28 50 瀏覽
滿心歡喜見到lee間餐廳甘多好評, 於是帶埋朋友上去食生日飯, 以為無死錯人, 點知....中蕉!!!!!!!!!肉眼扒好鞋, 唔好話咬, 切都切唔開, d意粉又好似未熟咁, 仲係硬既,d意大利飯又係甘, 粒粒都係硬既, 莫非係我地問題?望下周圍既客人, 個個都係食少少就停晒手, 即時明白晒, d侍應又懶到死, 企埋一二邊係度吹水玩手機, 次次都要我地自己走去叫佢, 每位埋單都要三百幾, 甘既價錢, 俾甘既食物同服務質素.....唔想再有人中蕉!!!!!!!!!仲有, 周圍都係塵, 地下又勁dirty!!!
d意粉又好似未熟咁, 仲係硬既,
d意大利飯又係甘, 粒粒都係硬既, 莫非係我地問題?
望下周圍既客人, 個個都係食少少就停晒手,
即時明白晒,

d侍應又懶到死, 企埋一二邊係度吹水玩手機,
次次都要我地自己走去叫佢,

仲有, 周圍都係塵, 地下又勁dirty!!!
今日生日同屋企人book左係度食dinner. 部份食物尚算ok如薯條,烤盧魚,意粉等等。主菜就麻麻,牛扒比較硬,烤豬手個皮烤得太耐唔脆,春雞好"鞋". 花茶水太多料太少,好淡最差嘅唔係食物,而係其中一個女侍應,雖然樣唔太差,但係態度超級極度差,帶我哋入位時將Meun掉落檯,送飲品時就只係講邊個,跟住就大大力擺上檯。跟住我哋走嘅時候冇望我我哋一眼同多謝都冇一句。相反男侍應態度就好好,我哋離開時有講多謝。下次一定唔會再幫襯!沙津汁比較少

,我哋離開時有講多謝。

下次一定唔會再幫襯!
Salad

沙津汁比較少

2020-01-22
  • 香脆美國粗薯條
2020-01-22 41 瀏覽
好耐無落官塘區食野, 今日放自己假, 下午時分跟朋友來I's Land Cafe已經唔係第一次嚟,  仲記得呢度環境舒適兼清靜, 好啱同朋友食野閒聊睇過餐牌, 好快已經有心水,  下午茶時段都見幾肚餓, 叫埋小食先🍝芝士焗肉醬意粉 即叫即焗, 上碟時仲熱呼呼, 肉醬份量如果多些就更加好,撈意粉時無咁乾🍽卡邦尼長通粉汁夠濃郁,  夠哂味,而且仲幾滑身, 食多啲!🍤小食: 水牛雞翼+炸蝦🎇特濃朱古力心太軟配牛乳雪糕第一次同朋友嚟I's Land Cafe令大家最難忘係呢款特濃心太軟食過番尋味😝今次再點來食,果然無令人失望朱古力味道仍是非常濃郁,保持水準雪糕好大舊, 牛乳味幾夠滑, 滿足指數爆燈享受了一個悠閒時段,實在感恩

🍝芝士焗肉醬意粉

🍽卡邦尼長通粉

汁夠濃郁,  夠哂味,而且仲幾滑身, 食多啲!

🍤小食: 水牛雞翼+炸蝦

🎇特濃朱古力心太軟配牛乳雪糕

食過番尋味😝今次再點來食,果然無令人失望
朱古力味道仍是非常濃郁,保持水準
雪糕好大舊, 牛乳味幾夠滑, 滿足指數爆燈

享受了一個悠閒時段,實在感恩
  • 特濃心太軟配雪糕
  • 卡邦尼長通粉
  • 水牛城雞翼
2020-01-19 31 瀏覽
煎鵝肝冰凍送上;14安士肉眼扒:有4分1件係油;海鮮意大利粉:海鮮不單止唔新鮮,仲要腥臭,意大利粉生硬,配菜冇處理撈埋一套。一定唔會再返嚟。反應意見,侍應態度惡劣😡
2020-01-17 32 瀏覽
非繁忙時間 下午茶時段 waiter/ waitress冇留意客人 要叫幾次先有人幫手下單 漏單 漏單後冇waiter主動跟進上菜情況 簽卡要有最低消費 結帳時唔會同顧客講拜拜 有碗話碗
2020-01-17
2020-01-17 30 瀏覽
這天朋友相約到觀塘,並一同前往l's Land Cafe。我以前已經來過,覺得這裡環境很美。而且這裡食物價錢合理,每人花費不用$200,邊可以品嚐套餐,因此我覺得非常適合朋友聚會!每份套餐包括了2片蒜蓉包及餐湯。蒜蓉包很香脆;餐湯用料很足。美中不足的是,餐湯沒有其他選擇。主餐分別是經典德國豬手及烤大西洋扇貝茄茸義大利飯。豬手非常出色,外皮香脆,裡頭肉質軟嫩,味道合適,不會太鹹。烤扇貝有一點點乾,但整體味道很合理。這裡的餐飲很有誠意。熱茶是附上茶包的伯爵茶,果汁亦是非常美味的蘋果汁。餐廳周圍都有寫著「I's Land Cafe」及植物主題的裝飾,佈置得非常用心!
這天朋友相約到觀塘,並一同前往l's Land Cafe。
聖誕假期晚上的工廠區未必是很靜的, 這次來了一間門口掛滿草看起來很清新的西餐廳.四大兩小, 先點了Secret Garden Dinner Set小食選了薯條及水牛城雞翼(因西蘭花已賣完) 黑松露意大利飯 德國鹹豬手 配餐湯, 餐包, 沙律及餐飲水牛城雞翼的確非常野味, 尤其醬汁, 薯條/鹹豬手我也忍不住用它來沾著吃.黑松露意大利飯味道濃郁,意大利飯的軟硬道剛好, 吃了真的想encore德國鹹豬手份量不少, 怎可能在2人餐出現這個份量?! 四位分量比較好~ 外脆內嫩, 還配3款不同的醬. 如有傳統的酸菜會更好.餐湯, 餐包, 沙律不過不失, 有進步空間.再加了個白酒香蒜托托蜆意粉 這個是大家一看見餐牌已說一定要試的, 真的不令我們失望蜆非常大, 夠鮮味, 意粉有滿滿的蒜味, 不比黑松露意大利飯失色!   吃得不夠, 追加了一個烤大西洋扇貝茄茸意大利飯及炒雜菜可惜茄茸意大利飯是"珠玉在前", 雖然用料及味道也不錯, 可是真的被比下去了, 如它是先出現在我們面前, 或許得分會高一點.炒雜菜味道可以, 我們非要吃點菜平衡一下嗎, 所以很快清了它~餐飲我們都點了果汁, 應該是鮮柞的,

小食選了薯條及水牛城雞翼(因西蘭花已賣完)
黑松露意大利飯
德國鹹豬手
配餐湯, 餐包, 沙律及餐飲

外脆內嫩, 還配3款不同的醬. 如有傳統的酸菜會更好.

餐湯, 餐包, 沙律不過不失, 有進步空間.

再加了個白酒香蒜托托蜆意粉

這個是大家一看見餐牌已說一定要試的, 真的不令我們失望

吃得不夠, 追加了一個烤大西洋扇貝茄茸意大利飯及炒雜菜

餐飲我們都點了果汁, 應該是鮮柞的, 去油膩是不錯的選擇!
2019-12-26
  • 黑松露意大利飯
  • 白酒香蒜托托蜆意粉
2020-01-07 65 瀏覽
#fafafoodblog #fafafoodblog西餐 #fafafoodblog觀塘<環境舒服既 i's land cafe >😃呢間喺觀塘駱駝漆大廈 既 i's land cafe環境以園林為主 有好多靚靚盆栽 同書架 幾有文青 feel 🤣 menu亦都製作用心 有唔同既西餐野食 好似沙律 意粉 扒等等 應有盡有 價錢合理 食物唔錯 經過觀塘可以一試💪🏻<Secret garden dinner set for 2 >😃 398 蚊有是日餐湯 同埋 沙律 , 意粉 or意飯 主食一個 , 是日甜品同飲品 💪🏻🍴野茄燕麥雜菜沙律 🌿🍅新鮮 juicy既蕃茄 加埋羽衣甘籃 生菜 燕麥 火龍果 蜜瓜 菠蘿🍍🍈 夠哂清新健康🍴是日餐湯 蒜蓉包🍞羅宋湯都幾足料 好多蘿蔔 蕃茄味夠 酸酸甜甜 仲有 d豬肉令到湯香濃 d 蒜蓉包 整得幾香脆 蒜蓉味香👍🏻🍴德國咸豬手伴招牌三色汁 🐷用大大碟木碟放住 外表美觀 底層有軟熟既焗紫薯 薯味 十分香甜 仲有煮得好軟林既茄子🍆矮瓜 伴碟既沙律菜十分新鮮 好啱減低豬手既肥膩感 , 豬手大大件 外表皮好夠香脆 🐷 入面既
<環境舒服既 i's land cafe >😃

🍴野茄燕麥雜菜沙律 🌿🍅

🍴是日餐湯 蒜蓉包🍞
蒜蓉包 整得幾香脆 蒜蓉味香👍🏻

🍴德國咸豬手伴招牌三色汁 🐷
用大大碟木碟放住 外表美觀 底層有軟熟既焗紫薯 薯味 十分香甜 仲有煮得好軟林既茄子🍆矮瓜 伴碟既沙律菜十分新鮮 好啱減低豬手既肥膩感 , 豬手大大件 外表皮好夠香脆 🐷 入面既豬肉醃得好香咸 口感煙靭 好味 點埋 黑椒汁 辣蕃茄汁 同 蜜糖 🍯 都幾滋味😃

🍴香脆美國粗薯條🥔
用桶放住薯條 甘冇甘易凍 薯條夠粗身 出面香脆 入面 熱辣辣帶 d粉身既口感👍🏻 點埋茄汁 同黑松露沙律醬都好正

🍴巴馬火腿卡邦尼扁意粉🐷
卡邦尼意粉既白汁整得好好 濃度適中 有爽口既冬菇 蘑菇 香咸煙肉 煙肉🐷juicy 洋葱等 pama ham 好 juicy 同肉味 而意粉好爽口 咬落好有口感 煮既熟程度剛好 👍🏻

🍴甜品😍
焦糖燉蛋 整得好好 出面剛燒左 所以上面熱得黎好香脆 焦糖味香🍯 入面既燉蛋好軟滑 正

#巴拿馬火腿 #意粉 #豬手 #德國豬手 #薯條 #燉蛋

Score 平均分 <7.5/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#I's land cafe
觀塘開源道62號駱駝漆大廈1 座6樓 a室
~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog觀塘
=====================

🙂温馨提示🙂
Fb like左 page都睇唔到<通知>
若果大家想睇到多d唔同既美食
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
除左like 請做多一個步驟
[like] 左 👉🏻<追蹤中/Following> 👉🏻<搶先看/See First>
多謝大家支持!🤓🤓

歡迎喺唔同平台觀賞fafafoodblog
Fb📒: fafafoodblog
Ig🖍: fafafoodblog
Openrice 🍚: 花太郎

任何美食😋歡迎inbox 我 , 等我食完開心share!🤓
2020-01-06