2021-03-31 473 瀏覽
📌 Nissa la Bella~上環上環一向有好多充滿異國風情嘅餐廳🤩今次就去咗呢間意法小餐館享受假期🥰之前去過南法Nice 都係有好多好chill嘅餐廳~而呢度嘅裝橫都好有南法氣息 有置身外國的感覺😎藍綠色的牆身配上唔少壁畫 裝修好靚😙環境悠閒舒適 氣氛很好入邊仲有一棵真嘅檸檬樹 不過有少少凋謝🍋窗邊位同門口位都係對住荷李活大樓人流都幾多 客人多數係外國人👱🏻‍♂️星期六日有brunch Menu 很多食物選擇不是傳統的fine dining 而是法意菜式😋店員服務態度友善 讓人有賓至如歸的感覺👍🏻1️⃣ 𝗘𝗴𝗴𝘀 𝗿𝗼𝘆𝗮𝗹𝗲 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗲𝗱 𝘄/ 𝗿𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗱 𝗽𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼𝗲𝘀 & 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱 $𝟭𝟮𝟴 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬)賣相很不錯 係比較西式的菜式😛其實有啲似egg benedict 上面加咗三文魚🐟蛋是很流心的 麵包不太硬🍞伴碟的薯仔很好吃 沙律幾清新🥗2️⃣ 𝗣𝗮𝗽𝗮𝗿𝗱𝗲𝗹𝗲 𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲 𝗕𝗼𝗹𝗼𝗴𝗻𝗲𝘀𝗲 $𝟭𝟴𝟴 (𝟴/𝟭𝟬)嗌咗肉醬闊條麵 一定要趁熱食🍝闊條麵幾有咬口 好入味肉碎份量好多 但不會偏鹹🤤味道不錯 很有意式風情👅3️⃣ 𝗥𝗼𝘀𝗲́ (𝗴𝗹𝗮𝘀𝘀) $𝟳𝟬 (𝟳/𝟭𝟬)另
📌 Nissa la Bella~上環

上環一向有好多充滿異國風情嘅餐廳🤩
今次就去咗呢間意法小餐館享受假期🥰
之前去過南法Nice 都係有好多好chill嘅餐廳~
而呢度嘅裝橫都好有南法氣息 有置身外國的感覺😎

嗌咗肉醬闊條麵 一定要趁熱食🍝
闊條麵幾有咬口 好入味
肉碎份量好多 但不會偏鹹🤤
味道不錯 很有意式風情👅

3️⃣ 𝗥𝗼𝘀𝗲́ (𝗴𝗹𝗮𝘀𝘀) $𝟳𝟬 (𝟳/𝟭𝟬)
另外點了一杯玫瑰酒 係用酒杯裝住🌹
呈粉紅色 味道偏甜
帶有少少酒的酸澀味 幾易入口😆

4️⃣ 𝗔𝗽𝗽𝗹𝗲 𝗝𝘂𝗶𝗰𝗲 $𝟯𝟱 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬)
蘋果汁味道普通 加了冰後冇咁甜🍎

環境服務🥂: 8/10
推薦指數👍🏻: 8/10
🍴: Nissa la Bella
📍: 上環差館上街10-14號地鋪
🔍: 11:00-23:00(Mon-Sun)