2025-07-13
~權八居酒屋~ .一間高質嘅日本居酒屋餐廳!入面嘅裝修都幾靚!好有日本風味👍座位有榻榻米,Bar位和普通位選擇!食材方面主要都係由日本進口,保證新鮮👍😁.枝豆 $58炭燒雞泡魚乾 $88手作豆腐 $88前菜order 咗三款,鹽味枝豆好適合飲酒嘅朋友👍炭燒雞泡魚乾係我食過最好味嘅雞泡魚乾😍好軟身一啲都唔乾,熱辣辣配合蛋黃醬超級好味👍手作豆腐香滑,濃濃豆味配埋鰹魚汁,喜歡👍😁左口魚壽司 $48香蔥吞拿魚腩卷 $138Order咗左口魚壽司發覺自己點錯了,平時係鍾意食左口魚邊壽司😅完全係兩回事,佢有火炙左口魚邊壽司,下次一定要試🙈香蔥吞拿魚腩卷有6小舊,每舊都包住清滿的吞拿魚腩蓉,很香很好味😋.權八汁燒免治雞肉軟骨棒 $68特選牛舌 $78串燒方面,控制火候都啱啱好,特別係牛舌,趁熱食,唔會硬超級淋,落唔落檸檬汁一樣咁好味👍.權八特上天婦羅 $248包括海膽大葉x2,海老x2,蟹腳棒x2,冬菇,茄子,辣椒,番薯等等!最特別係有海膽同蟹腳棒,海膽如果冇左塊葉我會覺得好味好多😢真係唔鐘意塊葉嘅味道,仲要搶走左海膽嘅味,浪費晒🙈而其他天婦羅都唔錯,最緊要係佢個皮一啲都唔厚,炸得完全唔油👍.權八手
枝豆 $58
權八汁燒免治雞肉軟骨棒 $68
特選牛舌 $78
權八特上天婦羅 $248
權八手打冷蕎麥麵 $98
聽講依度嘅蕎麥麵好出名,仲會有師傅的即場表演打蕎麥麵,可能我喺日本食嘅蕎麥麵比較出色,我覺得依度麵質唔夠煙韌,不過不失!
椰汁南瓜白玉子 $78
好有口感同層次嘅甜品!睇個名唔會知咁好味!入邊係南瓜蓉加少少煙韌嘅白玉子,食第一啖就心心眼😍
紅豆布甸伴雲呢拿雪糕 $68
本身想點心太軟,但係點知賣晒,店員推介食依個紅豆布甸甜品,個人本身唔係好鐘意紅豆,點知一食覺得勁好味😍點解依度啲甜品可以咁出色😍😍
飲品點咗一杯梅酒同一杯Sake都好好飲👍👍好滿足的一餐😋聽講12尾前會喺尖沙咀開分店!有機會嘅話到時再去試埋其他未食過嘅野先😁
😋食物質素:8.5/10
😍打卡指數:7.5/10
👍環境服務:8.5/10
💰性價比:7.5/10
👏🏻回頭率:7.5/10
地址📍
權八居酒屋 (銅鑼灣)
銅鑼灣恩平道28號利園二期3樓
(銅鑼灣站F1出口,步行約3分鐘)