2020-02-20
呢間餐廳有室外,不過樓下嘅bar有啲嘈,所以選擇咗室內,只有三台客,環境佈置簡單利落,好靜好有情調。點了tasting menu,$788一位,諗住咩都有得試下,唔駛諗食咩。整體嘅味道偏甜偏咸好Heavy,唔 impressive,但唔難食,我都只係影咗其中幾道菜,之後因為太辣的關係都冇心情影相。不過食物嘅賣相係精緻的,可能只係唔太啱我哋口味,我覺得平時食開的平價泰國菜好似好食d😂返去我哋兩人都屙左幾次,但唔係唔乾淨嗰種腸胃炎,應該係唔適應啲香料同味道。另外,係呢段肺炎高峰期期間,waitress都冇戴口罩,而且上每道菜時都會喺菜式上面介紹嗰道菜,雖然佢哋都好有心好有禮貌,但不免令人擔心,又唔好意思叫佢哋唔好咁近d食物講嘢。如果介意嘅話,大家可以選擇肺炎完咗先幫襯。值得一提的是,個雞湯雖然清,但係非常辣,不過點菜時侍應都有提我地的,問我地需唔需要轉做唔辣嘅湯,係我哋選擇照要😂 如果唔食得辣嘅朋友,就記得要轉喇!