2020-11-14
又同朋友享受米芝蓮既時間今次係泰菜~~三個人都係點左3 course依個前菜係送既, 面係一d 豆類 又甜又帶鹹,味道未食過,但就算夾埋個甜菠蘿都覺得好怪,唔夾烤雞配沾醬,個雞都係鞋d 個種沾醬帶酸偏辣多d, 沾埋就好食依個蒸粽又係一奇怪組合食唔到有蝦,入面又係一d 鹹甜既野,出面係糯米質地。。。好奇怪前菜三款最鐘意依個,中間偏辣,但夾埋面頭鵪鶉蛋就岩岩中和左,底下腐皮炸鬼好脆多種口惑,唔錯~~!湯既味道唔算濃,偏清淡d入面有d 瓜莖類再加蛋花,食下d 濃味,個湯清番都幾好咖哩牛肉,點個陣店員再三提醒係好辣我地三人都食得辣,都覺得真係辣但隻辣係好單純既辣,好快就會無牛肉份量還可以,每人都有三至四舊薄薄地,口感幾嫩又入味,係唔錯紅咖哩虎蝦偏甜,但都好岩送飯,虎蝦夠大隻,而且爽口,唔錯炒雞相對無甘特別,偏鞋左d上主食個陣,店員會換個大碗用黎裝飯,飯係任添,所以建議點d 主食岩送飯既,即係咖哩類會更好椰蓉湯丸有四舊。口感偏實,重椰味入面係棕櫚糖,成舊都係偏甜,食完就偏飽滯我地三人飲左支still water, 埋單每人$353左右~~
今次係泰菜~~
三個人都係點左3 course
烤雞
烤雞配沾醬,個雞都係鞋d 個種
沾醬
沾醬帶酸偏辣多d, 沾埋就好食
鮮蝦青檸蒸粽
依個蒸粽又係一奇怪組合
蘸醬配鵪鶉蛋及腐皮
多種口惑,唔錯~~!
湯
湯既味道唔算濃,偏清淡d
入面有d 瓜莖類再加蛋花,食下d 濃味,個湯清番都幾好
咖哩牛肉
咖哩牛肉,點個陣店員再三提醒係好辣
我地三人都食得辣,都覺得真係辣
但隻辣係好單純既辣,好快就會無
咖哩虎蝦
紅咖哩虎蝦偏甜,但都好岩送飯,虎蝦夠大隻,而且爽口,唔錯
炒雞肉
炒雞相對無甘特別,偏鞋左d
椰蓉湯丸
椰蓉湯丸有四舊。口感偏實,重椰味
入面係棕櫚糖,成舊都係偏甜,食完就偏飽滯