2020-01-08 251 瀏覽
以前大學時期經常經過堅尼地城既Lex,原來宜家係K11 Musea開左分店,當然要黎支持下。呢度同Lex一樣,好有藝術氣息,擺滿村上隆仲有草間彌生既作品,同埋有關既產品擺賣,超特別!呢度燈光好夠,影相一流。呢啲既食物都超有藝術風格。飲品亦有好多選擇,侍應介紹呢度既酒精飲品係出面係飲唔到架,可惜朋友唔飲酒既,就決定要一杯酒一杯朱古力啦。<Artsy Print Chocolate> ($88)只有凍飲,上面你想印乜都得架,我地今日就揀左情人節既設計,朋友大讚係好奶味濃郁既朱古力奶!又飲得又睇得。<Tsang Tsou Choi Punch> ($95)呢杯野個名已經夠曬特別,係九龍皇帝賓治。個底落左兩個shot port wine,一個shot havana club rum,用左鮮榨raspberry juice而唔係syrup,飲落果然特別易入口,似飲果汁多過似酒,又唔會有藥水味。<Seared Shrimp & Avocado Salad> ($128)沙律有兩隻彈牙既香煎蝦,仲有半個夠熟既牛油果,醬汁帶少辣,唔食辣既朋友要注意喇。&
呢度燈光好夠,影相一流。

<Artsy Print Chocolate> ($88)
Artsy Print Chocolate

<Tsang Tsou Choi Punch> ($95)
Tsang Tsou Choi Punch

Seared Shrimp & Avocado Salad

<Curator Huevos Rancheros> ($98)
呢個夠曬墨西哥風味既前菜,個包好似發包咁外脆內軟,上面有隻半熟蛋,加上薄薄既牛油果醬,仲有Doritos,加上少少墨西哥辣粉。
Curator Huevos Rancheros

<Carbonara Reimagined> ($158)
同平時見既Carbonara唔同,呢度用只用蛋黃同芝士碎,所以顏色係蛋黃既黃色,蛋味較重。長通粉係我最鍾意既Al Dente,夠咬口。
Carbonara Reimagined

<Bella Nutella with Strawberries> ($98)
甜品方面,麵包搽滿我最愛既榛子醬,上面再鋪滿粒粒juicy甜美既士多啤梨,用食用花作裝飾,又美觀又食得。

最後人均$370,享受到一個藝術之夜。
情人節
Artsy Print Chocolate