2022-07-11 2300 瀏覽
由大潭行至柏架山,一落山已經好肚餓,即刻係附近搵食,最後揀左去太古坊 ~ Enoteca餐廳有室外同室內可以選擇,行完山已經好熱,所以揀左坐室內,室內地方都唔細,可以放到多張餐枱,裝修以西式風格為主調,整體環境舒服Fish & Chips無論大人定小朋友都好鍾意呢道經典既英國菜,看似簡單既炸魚薯條,但其實整得好食係好難,呢度既炸魚薯條還可以罷,反而炸羽衣甘藍就比較特別Sunday Roast對比roast, 我更加鍾意grill既牛肉,不過佢個燒牛肉燒得幾嫩,味道都不錯,但Yorkshire pudding 我食左一啖都已經覺得好油膩,唔太喜歡Angus Beef Burger好豐富既burger, 有漢堡扒、煙肉、蛋、番茄、洋蔥、菜 & 芝士,不過漢堡扒煎得比較老,肉質流失,味道亦都一般Roast Chicken & Avocado Salad 食左咁多重味食物,黎個清清地既雞肉牛油果沙律菜就岩晒整體食物不過不失,但都算坐得幾舒服,價錢都算合理,不過試一次就夠了

Fish & Chips

Sunday Roast

Angus Beef Burger

Roast Chicken & Avocado Salad
食左咁多重味食物,黎個清清地既雞肉牛油果沙律菜就岩晒