2020-04-18
今日放假又風和日麗 同男朋友來食個正lunch 放鬆下 lunchset 中價位 200幾-300幾都有 menu大約一半係意粉/飯類 一半係肉類 首先上台既面包/面包餅乾條 最大件呢個係欖油面包focaccia 都幾好味 有橄欖粒響入面前菜一 牛肉他他無哂 轉左做吞拿魚他他 我地響lunchtime 非常早段到達 其實唔係太明點解lunch menu 上既food item會無 anyways 味道係okay 正常既 雖然賣相一般 以我自己食過來講算幾醜樣 起碼應該有d青瓜/牛油瓜托下底掛 而家係肉檔一舊生肉咁既樣 🙉🙉另一前菜 水波蛋沙律 都算係正常野跟住就到全餐最失望 佢menu 上面係寫住蠔肉意大利飯 238蚊 係得一粒好細好細既蠔 真係得一粒 張相係上台時間影 未郁過 呢個價錢 比一碟接近無topping既risorto 配料上會唔會太過吝嗇呀?😨😨😨😨 上台果下真心打左個突 就唔講配料嘞 個飯本身亦係煮得非常之咁普通 響香港食過好幾間意大利餐飯都比佢做得更好 更al dente 好在另一個主菜 安格斯西冷 算正常發揮 平衡番個飯嘅心理衝擊 甜品係雜莓啫喱 唔太靚所以無影到
另一前菜 水波蛋沙律 都算係正常野
當日我地坐窗邊位望海 景色一流 不過食物真心有d失望 我地每人叫左一杯酒 埋單900幾 如果要數海港城中價位既餐廳 有靚景睇嘅 而又好味過佢嘅 其實都仲有好幾間其他選擇 結論未必會再encore 了