2018-09-27
今日同女朋友食飯,星期日完左教會,坐車去左觀塘食brunch。The Stadium觀塘總店,環境好大好有娛樂性,遊戲設備好多,岩哂一大班朋友gathering食飯!星期日都有set lunch供應,我地就決定單點。女朋友叫左虎蝦意粉,三種不同種類的蝦,女朋友最愛燒虎蝦,加上黑椒煎到香口,蝦肉極爽甜,另有海蝦,大大隻好鮮甜,仲有蝦乾蝦米仔,醬汁充滿蝦鮮濃郁香口,意粉彈牙掛汁力極高,女朋友極滿意!我叫左黑毛豬,厚切黑毛豬,肉質爽口香嫩,炭香味重,肉味清甜,加上蕃茄醬和他他,入口完全唔覺膩口,大滿足。我地叫左bbq wings,小食份量一碟六隻,香口醬汁味濃,愈食愈滋味。我地叫左一杯cocktails,甜度唔高,岩哂女朋友口味。