超感動!終於可以嚟食聞名已久嘅酒鍋啦見啲朋友成日係到打卡,好耐之前已經勁想嚟食,今次借周年紀念嘅名義,點都要食番餐好酒鍋兩隻字都特登設計過,混合咗酒同打邊爐嘅元素,睇得出老闆對餐廳嘅用心窩底我叫咗呢款行酒江湖$298,一窩有四個味:花雕醉雞、蕃茄牛尾、啤酒魚同清酒海鮮每款都各有特色,而且個個湯底都非常足料!果然係高質邊爐而我最鍾意就係花雕醉雞當小食咁食嘅醉雞就試得多,但用嚟打邊嚟都係第一次估唔到味道係咁夾!味道鮮甜得嚟帶酒香,正!另外佢地嘅調味料非常多,有成十幾款不過由於我覺得個湯底同配料已經好正,就算唔另外加調味料都可以,所以都係裝咗少少就算首先我想講呢個頂級安格斯牛頸脊(小)$188 ,單係個造型已經夠氣勢下面嘅冰可以一路保持上面牛肉嘅新鮮,除咗靚之外,仲有實際功用哩!牛肉油花分佈都算平均,輕輕涮一涮,變色就食得牛肉入口即化,肉質細嫩軟腍,而且牛味豐富,好食 呢款係即製手工紫菜響鈴卷$58,最特別係佢入面包咗一塊紫菜,增加咗成個響鈴嘅口感,食落香脆可口唔油膩,就算唔沾湯,齋食都好味!打邊爐又點少得海鮮呢?所以我地都叫咗個二人海鮮拼盤$368,有蟶子、扇貝、海中蝦同花甲款款都又大隻又
超感動!終於可以嚟食聞名已久嘅酒鍋啦

每款都各有特色,而且個個湯底都非常足料!果然係高質邊爐

而我最鍾意就係花雕醉雞
當小食咁食嘅醉雞就試得多,但用嚟打邊嚟都係第一次
估唔到味道係咁夾!味道鮮甜得嚟帶酒香,正!

另外佢地嘅調味料非常多,有成十幾款

牛肉油花分佈都算平均,輕輕涮一涮,變色就食得
牛肉入口即化,肉質細嫩軟腍,
而且牛味豐富,好食

款款都又大隻又新鮮!

又係輕輕一涮,已經可以!食得出係高質海鮮,入口鮮甜爽口,值得推介

而呢款咁可愛趣緻嘅黑嚟熊$88,其實係墨魚滑,係咪估你唔到呢
食落起膠爽口,真係睇得又食得。

呢七粒手打丸叫七星報喜$88,七粒都唔同味,有紫薯、芝士、蝦、墨魚等等,粒粒都爽口彈牙,用唔同湯底煮,仲有唔同感覺添
自從去完台灣之後,就愛上左鴨血
估唔到呢到都有,所以就叫咗一碟嚟過吓口癮!

除咗食物好食外,佢地連飲品都勁有心思!睇吓,啲飲品好似放晒落個燈泡到咁,飲起嚟都特別過癮

成餐飯由頭到尾都好滿意,真係唔怪得咁多朋友介紹