2021-10-05
餐廳位於K11商場內, 面積不算太大, 但枱與枱之間都有足夠嘅距離, 坐落都闊落🙂店內主要以粉紅色同白色為主, 牆上掛上霓虹燈, 仲有成道花花牆比大家影下相🌸花香係樓上cafe鳥語嘅姊妹店, 食物飲品都同樣地夠打卡😍食物偏走向台式fusion風味😛🍴ᴍᴀɪɴ· 紫薯海鮮雪糕意粉 $128﹟Gimmick同賣相都無得彈💯🤩雪糕筒下面埋藏住既係紫薯忌廉芝士, 將佢mix埋啲意粉一齊食, 口感幾creamy, 食落覺得偏甜左啲, 紫薯味未算好突出🙈但勝在海鮮配料十足, 有彈牙大蝦🍤洋蔥、菇🍄、筍等等🌱🍴ᴍᴀɪɴ· 膠原滿滿熔岩飯 $98﹟飯形狀呈富士山造形🗻面頭有隻溏心蛋, 圍住飯既周邊就係滷肉醬啦😜特別在入邊仲加左啲桃膠☺️飯食落都軟熟, 調味不會太鹹, 但就略嫌成碟野唔夠熱同埋滷肉可以再多啲🙊🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 草莓鮮奶厚多士 $58﹟個多士睇落係好吸引, 但反而我係有啲失望架😅個人認為面層pat cream可以唔好打到咁實....會prefer有啲流動性🙈而個麵包亦都唔係熱辣辣, 係放涼左既包😥但好在咬落係軟熟既😳麵包層仲茶左啲士多啤梨醬, 令味道酸酸甜甜咁, 但食食下感覺有點甜膩🤔🥤ᴅ
🍴ᴍᴀɪɴ· 紫薯海鮮雪糕意粉 $128
🍴ᴍᴀɪɴ· 膠原滿滿熔岩飯 $98
🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 草莓鮮奶厚多士 $58
🥤ᴅʀɪɴᴋ· 桂花烏龍奶蓋配懸浮棉花糖 $58
﹟依杯飲品都可以一試🤗除左有隻可愛飄浮🦄飲落桂花同茶味都足夠, 甜度控制得宜, 再配埋肥仔奶蓋, 係幾滋味🤭但唔算太大杯, 定價再親民少少就好😂
🥤ᴅʀɪɴᴋ· 奶蓋雲石拿鐵 $55
﹟um....依杯真心有點失望。。講真唔係好知自己飲到啲咩😂竹炭飲落係淡鹹既咖啡味, 而個奶蓋又係鹹既, 味道方面真係麻麻地😣