2018-06-05
我用Open rice 多年都冇寫過食評,我終於忍唔住要出手。我罕有咁去荃灣食飯,見到呢間野咁多笑哈哈,心諗實冇死。叫左個好似係出名既all day breakfast , 同埋慢煮西冷牛扒同杯芋頭latte首先,杯latte, 貌相正常,味道正常,唔太甜,ok!個餐湯,係一pat用粉開既杰達達既半液體狀湯,有幾粒粟米。到個all day breakfast, 個炒蛋⋯⋯ 我唔sure我係咪食左蛋,定只係食左一pat 黃色冇味既東西。d 煙肉係烚煙肉。anyway, 未到重點重點係個慢煮西冷牛扒。一開始講左話係慢煮,冇得揀幾多成熟。ok, 咁慢煮,suppose d 肉會係淋d同keep到肉汁。at least 我食過既慢煮係做到咁。但果舊牛扒,睇相都覺得dry, 食落仲dry,唔只切唔開, 仲咬到牙軟,舊野完全食唔到味,吞左仲覺得個胃有d痛。服務⋯ 有改善空間。總結,我認為老闆/ 廚師應該認真去煮野食。客人係識性價比的。野食賣樣,i唔ig- able係今時今日好重要,但係唔能夠係食物質素之上。希望可以多加改善!
我罕有咁去荃灣食飯,見到呢間野咁多笑哈哈,心諗實冇死。
首先,杯latte, 貌相正常,味道正常,唔太甜,ok!
個餐湯,係一pat用粉開既杰達達既半液體狀湯,有幾粒粟米。
服務⋯ 有改善空間。
希望可以多加改善!
慢煮西冷牛排配薯條
芋頭latte