2024-04-24 40 瀏覽
今次帶大家來嘆上環法國菜😌環境好chill,成間餐廳都係外國人好似去左旅行咁,店員太風趣幽默人又好不停哄得我地3個女仔大笑🤣.➡️餐包🥖好軟熟好味到encore多一藍,配自家製牛油味道濃厚正➡️ 自製佛卡夏麵包配焦糖洋蔥、鯷魚和橄欖,麵包脆卜卜味道甜絲絲好好食😋➡️ 炒萵苣,即脆青豆沙拉 配 堅果、香蔥和蘑菇片,味道清新,食落爽口creamy,十分開胃👍🏻➡️ 鮪魚肉片,賣相好靚色彩繽紛,鮪魚卡帕奇配芝麻醬香菜醬、青檸與炸水瓜子,食落酸酸辣辣好清新😋➡️ 紅酒煨牛頰肉,8小時慢煮牛頰肉好淋身入味😋配小胡蘿蔔、馬鈴薯泥和香草,大愛薯蓉勁綿滑,好食到大家搶住食🤣➡️ 帕芙洛娃水果沙拉,餅底好有趣,甜度剛好,berry口味,鮮奶油、香草奶油、冰淇淋和果醬,甜品完美作結🥰.呢到好岩同好朋友嘆杯酒傾下計chill番個下午,so relax😌.