2025-07-11
喺網上已經知道依間猛男餐廳一段時間,終於搵到個老best陪我過嚟,你知啦,自己一個會好怕醜㗎嘛😳🤭 餐廳唔同分店有唔同日子嘅猛男Waiter夜, 所以真係好旺場👏一入餐廳就見到三個猛男💪,三個都係大隻仔😍,但係大隻得嚟又有啲小鮮肉feel😚其中一位猛男向我哋介紹叫做Strong Man Lift嘅cocktail,叫依種cocktail會有三個特別待遇,包括猛男調酒🍸猛男餵食🍽 猛男公主抱🥳💞 我哋就一人一杯啦🥂Delight $188White Wine, Lychee, Lime味道清新,易入口,好啱女仔飲!Power $188Vodka, Lime, Lychee, Cranberry味道層次豐富🤩泰式生蝦刺身 $88/6隻🦐蝦肉鮮甜彈牙,配埋蒜片辣椒,泰式醬汁,好酸辣醒胃👍鴨肉生菜包 $138除咗鴨肉,仲有免治豬肉碎,夾埋新鮮嘅生菜,口感清爽又飽肚。牛舌芯串燒 $58/2串🐮👅牛舌芯好軟嫩,都幾厚切入味,配埋醬汁好味道,仲有菠蘿可以中和返。班蘭青咖哩豬頸肉 $98 鍋巴 $28青咖哩充滿班蘭香,濃郁惹味,豬頸肉好爽嫩,配埋鍋巴食,點滿醬汁汁又脆又香,用嚟送飲品或當小食都一流!🤩
Delight $188
White Wine, Lychee, Lime
味道清新,易入口,好啱女仔飲!
Power $188
味道層次豐富🤩
泰式生蝦刺身 $88/6隻
🦐蝦肉鮮甜彈牙,配埋蒜片辣椒,泰式醬汁,好酸辣醒胃👍
鴨肉生菜包 $138
除咗鴨肉,仲有免治豬肉碎,夾埋新鮮嘅生菜,口感清爽又飽肚。
牛舌芯串燒 $58/2串
班蘭青咖哩豬頸肉 $98 鍋巴 $28
好開心過咗一個好好玩嘅晚上🥰希望再有機會下次去其他分店或者另一啲日子 會下其他猛男😝
評分:最高為5分
治癒度:👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️
抵食度:💉💉💉💉
翻兜指數:🩺🩺🩺🩺🩺
ASOK THAI GARDEN
尖沙咀亞士厘道37號地舖
📍尖沙咀/尖東港鐵站L5出口3分鐘路程
#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #泰國菜 #TsimShaTsui #TST #人氣 #高質 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港美食 #ASOKTHAIGARDEN