2021-09-09 68 瀏覽
今日同朋友係附近傾野,大家又好肚餓,咁就搵左間係觀塘新開嘅任食火鍋雞煲嘅餐廳。係餐廳出面已經見到係好得意嘅哥基狗主題,入面好多野都係哥基做背景,其實都係提大家愛護動物,唔好棄養。我哋叫左$348/位嘅,首先係雞煲任食,無限加雞正到爆,好好食,雞件好入味,好嫩滑。同一時間店員都上一次性嘅五色刺身,內容都係常見果啲。另外仲有一次性嘅菜膽扣鮮鮑魚,同樣都好入味,而且好大隻。其實食完刺身+鮑魚都有啲飽,所以雞煲都係加左一次雞就夠。店員好貼心咁提醒,如果轉左邊爐就冇得食返雞煲,同埋邊爐係成個湯底連煲換上,而唔係加湯落原本雞煲個到。之後邊爐都係離不開個啲嘢食,不過牛肉就係一次性,豬肉、丸、菜、麵食就任叫,如果係牛肉愛好者就要再單點牛肉啦。整體黎講,好好食,只係牛肉唔係任食有啲唔知點咁,CP值就一般啦,不過6pm入座就無限時,同埋嘢食都係好fresh同靚料都係好抵讚。