2023-06-12
粗店燒烤旺角豉油街60-104號XX Arcade地下AB號舖聽朋友講旺角有間燒烤小店唔錯,今日就約左朋友黎試下,餐廳既位置好方便係旺角豉油街,平時行完街或者收工後約fd黎聚會就岩晒啦烤大扇貝扇貝非常新鮮,食落有彈牙既口感,加入大量既 蒜蓉混埋一齊烤就更加惹味,而最底部既粉絲吸收晒d精華,一定要食埋呀烤生蠔生蠔都算幾大隻,見到表面鋪滿左既蒜蓉,辣椒同埋香蔥已經流晒口水,食完即刻想再黎多round烤原隻魷魚魷魚好彈牙口感一流,餐廳烤既火喉岩岩好,完全唔會覺得韌,上面灑少少孜然粉已經好正錫紙卜卜蜆成個錫紙兜滿曬都係蜆,望落清清地反而更加能突顯到蜆既鮮味,呢味都值得推介雙重芝士伴一丁淨係望到都已經覺得好邪惡,真係忍唔住要即刻放入口,一啖接一啖直至清晒為止,而家唸返起都流晒口水呀烤茄子第一次食燒茄子係喺大陸, 之後就一試難忘啦, 軟綿綿嘅茄子肉配合埋香濃嘅蒜蓉同孜然粉,真係絕配呀
旺角豉油街60-104號XX Arcade地下AB號舖
烤大扇貝