今日去左逸東Food Court, 環境氣氛好,食物多選擇,我想食一個簡單、唔想重口味既午餐,於是揀日式湯烏冬!Perfect! 我食過佢元祖店:觀塘,放lunch既時間一定要等位。依家係佐敦新開左冇耐,唔洗等好耐就有得食!正!先比錢、後等拎餐:加左 飛魚籽豆腐(跟餐)$18 唔算貴$64 蚊已經好豐富,好夠食1️⃣ 鰹魚半湯烏冬(熱)將脆脆分開另上 真係好貼心,唔會一黎就哂,食先落,保持口感🥰湯夠熱、濃濃既鰹魚味,飲完都唔會口渴,完全唔係味精湯!一路食麵愈飲愈多麵質好滑、煙韌、而且好掛湯!高質日式烏冬!吸收哂鰹魚湯味❤️2️⃣飛魚籽豆腐(跟餐)見到既時候有驚喜!竟然豆腐上面鋪咁厚飛魚籽,雖然佢係用百福豆腐,但見到咁多既飛魚籽、紫菜絲、加埋青瓜& 特製醬汁,件事好夾,而且口感好豐富,凍食好開胃,岩哂夏天食!$18 好值!

先比錢、後等拎餐:

加左 飛魚籽豆腐(跟餐)$18 唔算貴
鰹魚半湯烏冬(熱)+    飛魚籽豆腐(跟餐)

$64 蚊已經好豐富,好夠食

1️⃣

2️⃣

2022-05-15
鰹魚半湯烏冬(熱)+    飛魚籽豆腐(跟餐)