2016-10-22 3179 瀏覽
其實想試好耐!但平日午餐真係太多人!今日星期六難得少左上班一族,就等我過個慢活下午啦!入左先發現有2層。我坐左係地下。午市都真係唔貴!真心估唔到50幾蚊都有!因爲想食點心,所以叫左個點心便當,咩都有d,勁開心。等緊上菜個陣見到d碗碟都好用心。係好傳統既公雞碗,仲要係一個collection架! 而且餐廳播住啲中國特色嘅歌,成個感覺都係好傳統。所以見到唔少外國人都喺呢度食嘢。便當上嚟嘅時候好似一個日本嘅飯盒。真係咩都有㗎!包括有:奶皇包、叉燒包、菠蘿包、蛋沙律、春卷、我最愛嘅紫芋波波、珍珠雞、同埋馬豆糕。其實本身仲寫住有鹹水角添!不過一陣再講呢個鹹水角事件。 成個賣相都好吸引!而且應該會好夠飽 個菠蘿包唔係一般既菠蘿包。菠蘿包入面好似夾咗啲沙律咁樣既野,感覺幾特別!上脆內軟都幾好食 至於另外嘅叉燒包同埋奶黃包,兩樣都係材料好豐富嘅!同埋個包皮一食就食得出應該係師傅自己搓既!而唔係係係大陸買返嚟嗰種!好鬆軟,好甜!叉燒包入面啲叉燒有肥有瘦,口感好好!奶皇包係流沙既! 第一次見珍珠雞入面會有鹹蛋,好似食緊粽咁,好搞笑不過佢好香嘅荷葉味!糯米都煮得好痴! 入面都好足料,除咗有雞絲,仲有好多冬
入左先發現有2層。我坐左係地下。
奶皇包係流沙既!
第一次見珍珠雞入面會有鹹蛋,好似食緊粽咁,好搞笑
不過佢好香嘅荷葉味!糯米都煮得好痴!
入面都好足料,除咗有雞絲,仲有好多冬菇!仲有蟹柳!
冇諗過喺呢一度都可以食到我放題最愛嘅紫芋波波
佢個站係做得好出色!春卷都係炸得好香脆!
跟住就要講呢個鹹水角事件啦!話說佢個menu上面係寫住鹹水角嘅,但係我搵黎搵去都搵唔到鹹水角,之後就以為呢舊係,一咬落去,一大陣榴槤味就湧上嚟!原來佢應該俾左榴槤炸奶我!但係我其實係唔食榴槤㗎
不過我 最後竟然成個都食得曬!因為佢炸奶嘅味道比榴槤嘅味道更香濃!好容易入口
而且出面炸得好脆,好好食
所以真係超有驚喜!
最後想講,晚市嚟呢度facebook like一like就有呢個葡萄冬瓜送。個人覺得呢個都幾特別,下次嚟試下先!