2023-05-23
之前一直BOOKMARK左呢間餐廳,好想同去土耳其的朋友黎食。最後約左今日,今日落雨涼涼地,就啱晒圍爐聊天。有三個不同主題,中國、日本和土耳其。各有各的特色。地方寬敞,坐得舒服,聊天一流。最後我們叫左以下食物。黑蒜特色卜卜蜆濃湯鍋($218)湯底方面我地揀左具有極強的抗氧化,很好的抗衰老黑蒜,配合辣椒提升沙白蜆鮮味。鍋內有勁多沙白蜆,一粒沙都無,而且粒粒都勁包滿。湯底濃郁和鮮味,不知覺飲左幾碗1.手切頂級安格斯牛肉(細)手切頂級安格斯牛肉,牛味細緻。脂肪分佈平均而細膩。手切牛肉保留到牛肉本身的筋。食落口感會更好。2.黃金雙併($98)黃金炸響聆➰黃金炸魚皮非常香口和濃郁的咸蛋黃,兩樣都炸得酥脆。打邊爐必不可少的響鈴和炸魚皮3. 餃子拼盤($148)韭菜豬肉餃➰ 足料鮮蝦雲吞➰ 白松露野菌豬肉餃➰ 鳳尾鮮蝦餃➰ 黑松露蟹肉餃每款都有兩粒。每一粒都平薄餡靚,大大的一粒,且各有各的口感,好味。最愛白松露野菌豬肉餃和 鳳尾鮮蝦餃。4. 豐盛蔬菜拼盤($128) 好大的一份田園雜菜盤,有多款不同的菜,新鮮爽脆。好似波板糖的蔬菜5. 蜂蜜菊花烏龍茶($78)用上地球儀盛載,非常適合打卡。清淡的蜂蜜
最後約左今日,今日落雨涼涼地,就啱晒圍爐聊天。
有三個不同主題,中國、日本和土耳其。各有各的特色。
地方寬敞,坐得舒服,聊天一流。
最後我們叫左以下食物。
黑蒜特色卜卜蜆濃湯鍋($218)
鍋內有勁多沙白蜆,一粒沙都無,而且粒粒都勁包滿。
手切頂級安格斯牛肉,牛味細緻。
食落口感會更好。
2.黃金雙併($98)
黃金炸響聆➰黃金炸魚皮
非常香口和濃郁的咸蛋黃,兩樣都炸得酥脆。
打邊爐必不可少的響鈴和炸魚皮
3. 餃子拼盤($148)
最愛白松露野菌豬肉餃和 鳳尾鮮蝦餃。
4. 豐盛蔬菜拼盤($128)
好大的一份田園雜菜盤,有多款不同的菜,新鮮爽脆。
好似波板糖的蔬菜
5. 蜂蜜菊花烏龍茶($78)
用上地球儀盛載,非常適合打卡。