2022-07-29 25 瀏覽
僕之拉麵特選拉麵(醬油湯)特選拉麵分別有火炙叉燒同普通叉燒兩款,不得不讚吓叉燒十分之香,menu上面提到原來係用咗伊比利亞嘅豬肉,燒叉燒就啖啖肉肥瘦分明十分好味。流心蛋係用咗蘭王蛋,有好香嘅蛋香味,亦都十分入味。湯底我就揀咗醬油湯,醬油湯味道比較清淡,亦都冇豬骨湯咁heavy,想食拉麵但又想食吓啲清淡口味嘅朋友一定要揀醬油湯試吓每日限量五十碗既海老愛食者拉麵火炙赤蝦咬落新鮮唔霉,有淡淡既蝦甜味,蝦頭食落冇腥味,蝦膏味都香濃!蝦湯方面就唔會話太鹹,飲落都有蝦味,食完都冇口渴!但麵就較為軟身,可能要襯熱盡快食,唔係麵好快就會淋曬,加上蛋麵同蝦湯並唔係最夾,如果用啲更掛湯既麵就更好!蛋同叉燒都好正!蛋入味,叉燒又唔韌,比起其他拉麵鋪,呢個叉燒更勝一籌!鐘意食蝦湯但又怕重口既朋友可以試下!
僕之拉麵

特選拉麵(醬油湯)

每日限量五十碗既海老愛食者拉麵