2023-02-21
旅鍋火鍋私房菜專門店 (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心地庫尖沙咀食過唔少餐廳,呢間都算設計幾特別,以機場為主題,有偽扶手電梯、機場signage、仲有靚靚打卡壁畫☺️夠晒IGABLE,而且職員服務態度又好,用餐舒適😊餐前小食 $20茶芥醬料 $36日本櫻花蝦沙嗲鍋 $98香濃沙嗲湯加埋櫻花蝦,令味道更香,火鍋配料唔點醬基本上都幾惹味😋👍🏻本地手切靚牛皇(細) $298牛肉肥瘦厚薄適中,食落軟滑有牛肉香,而且零羶味,好新鮮😍忍唔住食完一片又一片🤤👍🏻旅鍋椒鹽拼盤 $158(鮮魷|九肚魚|茄瓜|粟米條) 呢碟椒鹽炸物係邪惡既化身😈薄脆外層包住熱辣辣既魷魚、九肚魚、茄子同粟米,味道咸香鮮味😍就連唔鍾意隊草既友人都大讚。火候亦控制得岩岩好,海鮮、粟米經油炸仲保持到水份,食落唔會鞋口,一唔小心就食晒成碟🤣花雕醉雞件 $88雞件幾嫩滑台灣水蓮 $48水蓮膳食纖維豐富,吸晒湯汁,夠爽脆。👍🏻爽口紫薯粉 $38未見過紫色既薯粉,幾有趣😯口感煙韌,唔錯😋薯粉易癡底,建議用稀d既湯底恰,以免癡底。唔好學我咁恰出煙燻車軚🥲👍🏻新鮮南非鮑魚x2 (送)原價$136不論任何時段,可享全單8折優惠,每位
尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心地庫
餐前小食 $20
茶芥醬料 $36
日本櫻花蝦沙嗲鍋 $98
👍🏻本地手切靚牛皇(細) $298
👍🏻旅鍋椒鹽拼盤 $158
(鮮魷|九肚魚|茄瓜|粟米條)
花雕醉雞件 $88
雞件幾嫩滑
台灣水蓮 $48
水蓮膳食纖維豐富,吸晒湯汁,夠爽脆。
👍🏻爽口紫薯粉 $38
👍🏻新鮮南非鮑魚x2 (送)原價$136
不論任何時段,可享全單8折優惠,每位客人送新鮮南非鮑魚一隻,抵呀😀鮑魚好似半隻手掌咁大,仲識郁好新鮮,恰既時間岩岩好,鮑魚肉質軟滑、爽口彈牙,索埋沙嗲湯汁😋
🍻花臉啤酒 x2 $38
打邊爐配啤酒真係好爽😆友人揀左呢款比較易入口既啤酒,酒精濃度只有5%,酒量淺既朋友仔都可以放心飲。
厚切油炸鬼 $28
稻庭烏冬 $38