2019-06-06
聽到呢度有間懷舊嘅邊爐 就同阿媽嚟懷舊一番 裝修方面真係好有特色同心思 從門口一路直上到餐廳入面嘅每一個部分 都用咗 7 80年代嘅風格 例如有一大排火水爐擺咗喺側邊 同埋好多舊式海報喺牆上面講番嘢食先 我哋揀咗呢個花膠雞煲牛小排 298蚊一個人 就可以食到佢招牌比較靚嘅牛小排 我哋兩個牛魔王當然唔可以放過啦 啲牛嚟到嘅時候都真係心心眼 油花分佈均勻 顏色非常鮮艷 睇得出係新鮮靚牛 淥熟咗之後亦都非常之淋滑 完全無筋 幾乎入口即溶呢個餐亦都跟咗一個海鮮拼盤 入面嘅海鮮都係好新鮮 同其他配料一樣 當中蝦 蠔 亦好大隻 成個盤望落去超吸引呀不過係呢間餐廳打邊爐 不得不提嘅就當然係佢個花膠雞煲啦 雞一定係大大舊好多舊 但係重點就係嗰幾嚿花膠喇 佢嘅花膠非常大塊同埋厚身 而且已經煮到非常之冧 咬落去好有滿足感 口感一流 正呀而我好鍾意嘅就係佢臨尾嘅甜品 打邊爐食到㷫烚烚 佢就拎咗一大碗菠蘿涼粉紅豆冰嚟 即刻降曬溫 經典嘅港式甜品 令人好懷念啊